Zlatnici iz božićne česnice u rukama Mihaila, Anisije i Nemanje!

Dečak Mihailo Jovanović i dvoje mladih, Anisija Dragičević i Nemanja Krsmanović, pronašli su zlatnik u božićnoj česnici, koja se tradicionalno na Božić, lomi u kruševačkoj crkvi Svetog Đorđa.

Ovu duhovnu manifestaciju, uz blagoslov vladike kruševačkog Davida,  organizuje Turistička organizacija Kruševca uz podršku preduzeća „Branko Perišić“ i pekare „Nana“, zaduženih za pravljenje česnice.

Vladika David je u besedi napomenuo da treba da Bogu zablagodarimo i čuvamo u srcima veru, nadu i ljubav, a prevashodno mir i spokojstvo, poručivši :  „Srećna i Bogom blagoslovena nova 2024. godina! Mir Božiji, Hristos se rodi!“

 Zlatnike su donirali  ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, član Privremenog organa Grada Kruševca Predrag Vukićević i direktorka „Hemofluida“ Jelica Đurović Petronijević.

Lomljenju česnice prisustvovali su mnogi građani te predstavnici javnog života.

Dečji crkveni hor „Sveti knez Lazar“ izveo je prigodne Božićne pesme, moderatori su bili učenici škole govora i glume ovdašnjeg Kulturnog centra, a za goste i učesnike u programu pripadnici kruševačkog Garnizona pripremili su tople napitke.

Izvor, tekst i foto: krusevac.ls.gov.rs

Pripremila: J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *