O nama

Grupa ljudi, okupljena oko Udruženja “Tim za razvoj i unapređenje društva” (TRUD), pokrenula je portal Odjek.rs, vođena idejom da su slobodno mišljenje i izražavanje neprikosnovena prava svakog čoveka (ukoliko ne ugrožavaju i ne diskriminišu druge ljude), da država treba da brine o svojim građanima, a da svaki pojedinac treba da se trudi da unapredi društvo i zajednicu u kojoj živi.

Naša ideja je da, u trenutku kada je sve manje objektivnih i medija otvorenih za različita mišljenja, obezbedimo slobodan prostor za analitičko, kreativno, kritičko, drugačije mišljenje. Želimo da u centru naše pažnje bude običan čovek, pojedinac, da saslušamo i pišemo o njegovim potrebama, idejama, uspesima, stremljenjima, da ukažemo na probleme koji ga muče, potražimo odgovore na njegova pitanja, ali i da se potrudimo da mu pomognemo u razmevanju društvenih dešavanja i kretanja. Mladima želimo da damo poseban prostor te da, uključujući ih u neke od naših aktivnosti, ojačamo njihovu medijsku pismenost i načinimo od njih ljude koji će razumeti, preispitivati i kreirati društvene okolnosti u kojima žive.

Pokretanje portala Odjek.rs takođe je naš pokušaj da sačuvamo profesionalnost u radu i dostojanstvo novinarske profesije na lokalnom nivou.

Rad portala za sada je zasnovan na entuzijazmu grupe novinarki i saradnika. Verujemo da ćemo ubuduće finansiranje rada portala uspeti da obezbedimo kroz različite projekte i donacije.

U ime portala Odjek.rs i Udruženja TRUD (Tim za razvoj i unapređenje društva), osnivačice, novinarke Danijela Pavlović i Jelena Božović.