Vodovod saopštio: Završena popravka kvara kod parunovačkog mosta

Kruševački Vodovod saopštio je da je rekordno brzo završio radove na poporavci kvara na magistralnom cevovodu, nakon što ga je oštetilo beogradsko preduzeće „TPA“, tokom izvođenja geotehničkih radova za potrebe ispitivanja tla buduće Istočne zaobilaznice oko Kruševca.

Radovi su, podsetimo, prema navodima iz tog preduzeća, počeli juče oko pet ujutru, širokim iskopom 15 puta 15 metara.

Angažovanjem kompletnog ljudstva JKP “Vodovod – Kruševac” i mehanizacije sanacija kvara je u rekordnom roku uspešno završena istog dana oko 15 časova, kada se krenulo sa upuštanjem vode u sistem i ispiranjem magistralnog cevovoda, a nakon toga i stabilizacije sistema. Korisnici prekomoravskih seoskih naselja, juče, tokom izvođenja radova, nisu imali problema sa vodosnabdevanjem, dok je već danas, 23. januara, na teritoriji opštine Ćićevac uspostavljeno stabilno vodosnabdevanje sa postojećeg sistema – navedeno je u saopštenju Vodovoda.

Saopšteno je da je Vodovod sproveo sve pripremne radnje te da je planirani rok za sanaciju kvara bio tri dana, dok je organizovanje alternativnog snabdevanja vodom putem cisterni bilo za sedam dana, ali je, zahvaljujući efikasnosti ekipa tog preduzeća, kvar na magistralnom cevovodu saniran za manje od osam sati.

Analize vode potvrdile su da je voda sa sistema jezera Ćelije hemijski i biološki ispravna za piće, tako nema potrebe za daljim obezbeđenjem alternativnih izvora vodosnabdevanja putem cisterni – obavestili su danas iz Vodovoda.

Podsetimo da je tokom izvođenja geotehničkih radova za potrebe ispitivanja tla buduće Istočne zaobilaznice oko Kruševca, firma beogradska “TPA” oštetila magistralni cevovod fi – 1000, na lokaciji kod Parunovačkog mosta. To je centralni magistralni cevovod za snabdevanje vodom Jasičkog puta – industrijske zone i kraka ka Varvarinu i Ćićevcu.

Pomenuti cevovod je čelični cevovod koji se nalazi na dubini od pet metara i zbog složenosti radova plan Vodovoda je bio da sanacija traje tri dana. Pre početka radova, izvršene su sve pripremne radnje, od obezbeđivanja, kako pokretnih, tako i stacionarnih cisterni za potrebe sigurnog vodosnabdevanja svih korisnika te je na teritoriji Grada Kruševca i na teritoriji opštine Ćićevac, tokom jučerašnjeg dana (22.januara) obezbedio sedam pokretnih i 16 stacionarnih cisterni sa pijaćom vodom.

J.B.

Foto: Vodovod Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *