Uz predstavljanje knjige Minje Marđonović, razgovori o aktivizmu

Trstenik je bio prvo odredište Feminističkog književno-poetskog karavana, Karavana iznenađenja, koji je, predvođen članicama tutinskog Udruženje žena „Impuls“, nedavno boravio u ovom gradu.

Dočekale su ga aktivistkinje uduženja „Teuta – Tim“ iz Trstenika, koje su, osim organizovanja obilaska tog grada i susedne Vrnjačke Banje, učestvovale u književnoj večeri i druženju, u skladu da idejom i ciljem čitavog projekta, da se žene povežu i osnaže, kroz susrete sa autorkama te kroz razgovore o umetnosti i književnosti.

Uz neposredan i opuštajući razgovor, predsednica Udruženja „Impuls“ Dženeta Agović i knjizevnica Minja Marđonović, uvele su publiku pretpremijerno, u sadržaj Minjinog novog, drugog romana “Jefimija žena koja neće”.

Razgovaralo se o aktivizmu i povezivanju žena kroz umetnost i književnost, otvorio se prostor za nove razgovore o svemu što nam nedostaje u oblasti kulture, ženskog stvaralaštva, povezivanja kroz umetnost i književnost. Razgovaralo se o uzajamnom osnaživanju i koliko je važno da negujemo solidarnost među sobom – prenela je za portal Odjek.rs utiske predsednica trsteničkog Udruženja žena „Teuta-Tim“, Milena Topličić Pecić.

Događaj je, kako je kazala, premašio sva njihova očekivanja:

Mnogo pozitivne energije, druženja, konstruktivnih razgovora, dogovora…Bila su nam malo dva sata, koliko je trajalo.

Ona je, sa saradnicama Snežanom Miladinović i drugima te sa građankama Trstenika, bila, utisak je gošći, odličan domaćin.

Pomenuti Karavan nastavlja putanje po drugim gradovima, a organizovan je uz podršku fondacije „Kvinna till Kvinna“.

J.B.

Foto: Udruženje žena “Teuta – Tim”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *