Uspešno završen projekat ,,Mentori na klik”

romani asvin

Programom mentorstva, u okviru projekta “Mentori na klik” koji je realizovalo Udruženje “Romani Asvin”, obuhvaćeno je 43-je romskih studenta i studentkinja iz cele Srbije. Na završnoj konferenciji održanoj u Biznis inkubator centru u Kruševcu, čime je ovaj projekat i završen, učesnicima programa i njihovim mentorima dodeljene su diplome, odnosno, sertifikati.

Programom mentorstva za romske studente i studentkinje, sa kojim se otpočelo u maju, obuhvaćeni su učenici koji su tada završavali četvrtu godinu srednje škole, brucoši, te studenti od prve do treće godine osnovnih akademskih studija.

Kako navode u Udruženju „Romani asvin“, cilj ovog projekta je sa se romski studenti i studentkinje motivišu da upisuju visoke škole i fakultete, a potvrda važnosti  projekta je i njegova prepoznatljivost na društvenim mrežama, sa 105.000 pregleda. Kroz projekat je ostvarena saradnja sa 11 fakulteta,  te podržan rad 17 mentora sa 16 fakulteta u okviru četiri univerziteta.  

Mentori su sa učesnicima programa radili na njihovom informisanju o studentskim pravima, studentskom standardu kao i informisanju o afirmativnim merama i kako ih mogu upotrebiti u svom studiranju.

Inače, Udruženje ,,Romani Asvin” bavi se uključivanjem, motivisanjem i informisanjem romske omladine u sistem obrazovanja, sa posebnim fokusom na visoko obrazovanje mladih Roma i Romkinja.

„Romani Asvin“ predstavlja glas informisanja romske omladine.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *