U Trsteniku novi krug radionica za žene, dođite!

Trsteničko Udruženje žena „Teuta-TIM” organizuje drugi krug radionica „Briga o tebi počinje sa tobom”. Radionice se održavaju 7. i 8. oktobra.

Reč je o radionicama i individualnim razgovorima koji su besplatni, a vodi ih psihoterapeutkinja Ivana Perić u saradnji sa sociološkinjom Snežanom Miladinović i asistentkinjom Milenom Topličić Pecić.

Na radionicama će se, prema navodima psihoterapeutkinje Ivane Perić, učiti i usavršavati veštine aktivne brige o sebi, kao neophodnog elementa za stvaranje otpornosti na stresne situacije.

Osim edukativnog radionice će imati iskustveni deo, na kome će se razmenjivati mišljenje i iskustvo o tome što je kroz edukativni deo prethodno obrađeno.

– Neke od tema biće kako da ne osećamo krivicu, kako da unapredimo svoje samopouzdanje, kako bolje da brinemo o sebi i da upravljamo stresom i svojim vremenom. Govorićemo o tome kako da prepoznamo samopotrebe i da na njih odgovorimo, kako da očuvamo svoje mentalno zdravlje u stresnim zahtevima, odnosno kako da vodimo jedan kvalitetniji i ispunjeniji život u kome, pored toga što o svemu brinemo, brinemo i o sebi, a isto tako i kako da upravljamo neadekvatnim brigama, anksioznošću i drugim emocijama koje nas nekada dovod do iscrpljivanja – kazala je ranije za naš portal Ivana Perić.

Prve radionice održane su 16. i 17. septembra.

Održavaju se tokom tri meseca kao deo projekta „Bezbedna žena, bezbedno društvo”, koji je podržala Rekonstrukcija ženski fond iz Beograda.

J.B.

foto: „Teuta-TIM“ Trstenik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *