U toku javna rasprava o više lokalnih odluka, na javnoj tribini bez primedaba

javna tribina, Odjek.rs

Na današnoj javnoj tribini o nacrtima više odluka, koja je održana u kruševačkoj Gradskoj upravi, uz prisustvo svega nekoliko učesnika, nije bilo primedbi ni predloga za njihovu izmenu. Odluke će biti date na usvajanje 15. septembra, na sednici Skupštine grada, a primedbe i sugestije se mogu dostaviti do četvrtka, 7. septembra, do kada traje javna rasprava.

Na javnoj raspravi, koja je započela 28. avgusta je šest nacrta: Odluka o izmenama i dopunama Odluke o lokalnim i komunalnim taksama, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o grobljima i sahranjivanju, Odluka o načinu kontrole nivoa buke iz ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada Kruševca, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada, Odluka o izmenama Odluke o podizanju i održavanju spomenika, spomen-obeležja i murala na teritoriji grada Kruševca i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Kruševca.

Vesna Anđelić, načelnica Gradske uprave Kruševac
Vesna Anđelić, načelnica Gradske uprave Kruševac / FOTO: Odjek.rs

Na sajtu grada svaki građanin Kruševca se može bolje upoznati sa odlukama koje su trenutno aktuelne i koje će biti usvajane na Skupštini grada. Javna tribina je sastavni deo Zakona, koju moramo da sprovedemo kako bi se građanstvo uključilo u sve odluke koje se tiču njihovog življenja u Kruševcu. Odluke će biti date na usvajanje 15. septembra, kada je zakazana sednica Skupšine. Do sada nismo dobili nijednu primedbu, niti predlog za izmenu navedenih odluka – rekla je Vesna Anđelić, načelnica Gradske uprave.

Inače, navedeni nacrti odluka dostupni su na internet stranici Grada Kruševca, te u prostorijama kruševačke Gradske uprave (kancelarija 46) u periodu od 8 do 15 časova. Primedbe, predlozi i sugestije na nacrte Odluka se u pisanom obliku mogu dostaviti do četvrtka, 7. septembra, na adresu: Gradska uprava Grada Kruševca, Gazimestanska br. 1, 37 000 Kruševac, putem mejla gradska.uprava@krusevac.rs ili predati na pisarnici Gradske uprave sa naznakom „Primedbe povodom javne rasprave”, uz navođene konkretnog nacrta Odluke na koji se odnosni primedba ili sugestija.

J.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *