U susret Vidovdanu nagrade najboljim đacima

Povodom Dana grada, Vidovdana, predstavnici Gradske uprave uručili su najboljim ovdašnjim đacima diplome, po knjigu „Kulturna istorija Srba“ autora Jovana Deretića, novčane nagrade i kartice za besplatno praćenje programskih sadržaja ustanova u kulturi i Sportskog centra Kruševac.

Nagrađeno je 160 učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili 166 nagrada, 157 pojedinačnih i 9 ekipnih. Reč je o đacima koji su iz pojedinih nastavnih predmeta osvojili jedno od prva tri mesta, odnosno nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima i Olimpijadama znanja, koja su propisana Kalendarom takmičenja Ministarstva prosvete.

Obraćajući se nagrađenima, gradonačelnica Jasmina Palurović im je najpre čestitala na postignutim uspesima, kazavši da im Kruševac na ovaj način odaje priznanje za uspeh te da su nagrade uvek simbolične i nikada ne mogu da budu adekvatne za sve ono što su učenici zaslužili.

Roditelji i profesori najboljih đaka prisustvovali uručivanju nagrada / FOTO: Grad Kruševac

Za pomenute nagrade Grad Kruševac je izdvojio oko 2,7 miliona dinara, po 8.000 dinara za ekipne i po 15.000 dinara za pojedinačne nagrade.

J.B.

Izvor, tekst i foto: krusevac.ls.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *