U nedelju (7. aprila) akcija čišćenja obale jezera Ćelije

Izvor: www.bruskikofer.rs

Velika akcija čišćenja jezera Ćelije organizuje se u delu Zlatarskog basena gde je voda ispuštena i ima najviše smeća. U Mesnoj zajednici Zlatari, koja je i organizator akcije, kažu da je okupljanje zainteresovanih učesnika u u nedelju (7. aprila) u 9 časova na plaži u Zlatarima.

Čišćenju će se pridružiti predstavnici opštine Brus, JKP ,,Rasina“, TOO Brus, Osnovne škole ,,Branko Radičević“ iz Razbojne, Udruženja ,,Osmeh srca“, članovi Udruženja penzionera Brus, Crvenog krsta Brus i brojni pojedinci.

Učešće su najavili i predstavnici kruševačkog Vodovoda, Veterani organa bezbednosti i vojne policije Republike Srbije, Ribolovačko udruženje ,,Rasina“ i ,,Rasina plus“, Udruženje ratnih vojnih invalida Kruševac ,,Graditelji mira“ i mnogi drugi.

Pored Brusjana, obalu jezera čistiće zvaničnici grada Prokuplja, ribolovačka udruženja ,,Bistro“ i ,,Toplica“, Udruženje vojnih penzionera iz Prokuplja, Lovačko udruženje ,,Blace“ i mnogi građani iz Prokuplja, Blaca, Kuršumlije, Aleksandrovca, Niša i Leskovca.

Pokretač akcije Milovan Čikarić rekao je za Bruski kofer da će se čistiti deo od plaže nizvodno prema tesnacu Ćelije i obe obale od plaže do ušća. Vlasnici čamaca i traktora će takođe biti angažovani kao i kamperi koji svakodnevno posećuju obalu Ćelijskog jezera.

Očekuje se preko 100 učesnika, a  zainteresovani za akciju čišćenja se mogu javiti na broj telefona 063/ 33 0970.

Foto: Milovan Čikarić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *