U Kruševcu, zbog poplava, proglašena vanredna situacija

Zbog velikih padavina i poplava koje se dešavaju na području Kruševca na teritoriji našeg grada je proglašena vanredna situacija. To je, na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, učinio zamenik gradonačelnice, Aleksandar Jovanović.

Gradski Štab za vanredne situacije, koji je danas imao drugo vanredno zasedanje, zaključio je, na osnovu izveštaja nadležnih službi, da su kritične tačke u selima Koševi, Trebotin, Žabare te naseljenim mestima uz reku Rasinu,  te da se na tim mestima angažuje sva raspoloživa mehanizacija.

Gradski Štab za vanedne situacije, Odjek.rs
Zasedanje gradskog Štaba za vanredne situacije / FOTO: Grad Kruševac

Naloženo je, takođe, da se na ugroženim deonicama na Rasini i Pepeljuši uvede danonoćno dežurstvo.

Navedeno je da je kruševačka Elektrodistribucija, preventivno, zbog visokog nivoa nadzemnih i podzemnih voda, isključila trafo stanicu od 35 KW u  Koševima, zbog čega će selo Mačkovac ostati bez struje.

Takođe, Javno komunalno preduzeće Kruševac angažovalo dva skipa i bager u Koševima, u tom selu i Žabarima su postavljeni džakovi sa peskom, kako bi se zaštitili stambeni objekti. Kruševački Vodovod je, u saradnji sa „Behtel-Enkom“ radio na otpušavanju kanalizacione mreže i kolektora kod postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, skip sa područija Ribarske reke se preusmerava na kritična mesta, pumpe za ispumpavanje vode su stavljenje u pripravnost, a „Kruševacput“ je angažovan u selu Ćelije.

Državni putevi na teritoriji Kruševca su, prema navodima Štaba, prohodni. Oštećeni su putevi u Kobilju, Slatini, Majedevu, Grabaku, Krvavici, Šašilovcu i drugim selima, a sanacija se radi po prioritetima.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *