Trodnevni program za dane oslobođenja grada

Trodnevnim programom, od 13. do 15. oktobra, Gradska uprava obeležiće 14. i 15. oktobar, dane kada je Kruševac oslobođen u Drugom i Prvom svetskom ratu.  

Manifestacija će početi 13. oktobra Danom otvorenih vrata. To je program namenjen deci da saznaju više o istoriji kruševačkog kraja, a sutradan je polaganje cveća na spomen-obeležjima posvećenim oslobodiocima i žrtvama rata – najavila je, u obraćanju medijima, gradonačelnica Jasmina Palurović. 

U okviru obeležavanja dana oslobođenja biće otvoreni Skejt park i Pamp trek poligon na Starom aerodromu. To je planirano za subotu u 13 časova.

Projekat koji smo na ovom mestu pre dve godine najavili kao jednu od ideja za kratko vreme realizovali smo kao vrlo lep park koji, osim  dva poligona, ima teretanu na otvorenom. Poligoni jesu možda malo ekstremni i imaju blagu dozu adrenalinskih sportova, ali sve je urađeno po pravilima, čak su i postavljene info table– istakao je Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnice za omladinu i sport.

Doprinos obeležavanju manifestacije dalo je i Kruševačko pozorište jer će otvoriti tri nova “prozora sećanja”, posvećena Momiru Bradiću, Miliji Vukoviću i Marku Živiću. Nakon toga u Pozorištu će biti održana svečana akademija.

Novina u gradu biće i novo prihvatilište za pse, koje će nadležni otvoriti pored Upravne zgrade Javnog komunalnog preduzeća Kruševac.

N.N.

Foto: Gradska uprava Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *