Teatar zatvorenih očiju u “Gnezdu”

Alternativni kulturni centar “Gnezdo” večeras, 18. novembra, u 19 časova ugostiće pozorište “PATOS” (Pokretni alternativni teatar)  iz Smedereva, koje će tom prilikom izvesti senzorno-imerzivnu predstavu “Iskrica u mojoj glavi”.

Reč je o bajci specifične projekcije, za decu i odrasle. Preciznije bajka veća od one koju oko vidi, koja kroz različite zvučne i mirisne senzacije uspeva da probudi najlepše uspomene detinjstva.

Prema rečima organizatora svaki posetilac je svojevrsni protagonista avanture oko tajne „Iskrice“ koju čuva Kralj Herc, a koju će otkriti brat i sestra jednog letnjeg raspusta na selu kod svog dede. Oni kreću u potragu za Iskricom koja, naizgled dosadni raspust na selu pretvora u svet prepun čudesnih događaja i stvorenja iz mašte.

Scenski mrak oživljava unutrašnje pejzaže koji se kroz splet mirisa, ukusa, dodira i zvukova, odmotava u svakom od posetilaca na njemu jedinstven način. Takođe napominju da postavka sadrži originalne songove, efekte i senzacije koje publiku motivišu da u sebi probudi iskricu kreativnosti i stvori sopstvene, raskošne, nadrealne situacije i interakcije sa drugim likovima.

Inače ova teatarska kompozicija je samo deo šireg projekta koji sprovodi “PATOS” a zove se “Teatar zatvorenih očiju”. Konkretno, predstave se prate sa povezima preko očiju i svim ostalim aktiviranim čulima, pa su kao takve prijemčive i za slepe osobe.

Ulaz je slobodan, a tematika nije preporučljiva za osobe mlađe od 10 godina.

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *