SSP ponovo pita naprednjake ko su vlasnici pojedinih objekata?

Nakon ovonedeljne konferencije za medije, na kojoj su kruševački naprednjaci ustvrdili da ovdašnja opozicija postavlja pitanja na koja zna odgovore, oglasio se Gradski odbor Stranke slobode i pravde, navodeći da SNS, odnosno aktuelna vlast, nije odgovorila ni na jedno od postavljenih pitanja.

Bio je to razlog da kruševački odbor Stranke slobode i pravde u saopštenju za javnost ponovi pitanja upućenja naprednjacima:  čiji je Jastrebac i odmarališta koja su nekada bila radnička, čija je Bagdala, odnosno objekti na njoj, čije su prostorije u nekadašnjoj zgradi GP Jastrebac,  čije je zemljište etno sela Lomnički raj, ko je vlasnik objekta u Pionirskom parku.

Predstavnici te opozicione stranke pitaju i ko su vlasnici parcela na nekadašnjem aerodromu, ko je preuzeo FK Jedinstvo, ko je FK Trajal uzeo od radnika i preduzeća, ko je vlasnik zemljišta nekadašnjeg DIP Savremeni dom, čija je zgrada Kocke…

Verujemo da većina građana Kruševca, a posebno većina članova i birača Srpske napredne stranke, ne zna odgovore na ova pitanja jer im je vlast u ovih 12 godina potpuno oduzela pravo na istinu i informacije. S obzirom da je SNS na vlasti u Kruševcu i Srbiji , dužna je da odgovori građanima koji je plaćaju. Odgovori na ova pitanja su od javnog značaja jer se direktno radi o imovini koja je do dolaska SNS na vlast bila gradska, državna ili vlasništvo gradskih preduzeća, a danas je privatna i u džepovima funkcionera SNS – tvrdi Gradski odbor Stranke slobode i pravde u saopštenju za javnost.

Od SNS, takođe, traže da jasno, imenom i prezimenom označi kadrove opozicije „koji su se u Kruševcu obogatili u vreme vlasti pre SNS“?

Gradski odbor SSP zahteva od SNS da konkretno odgovori kada su član Predsedništva SSP Ivan Mandić, predsednica kruševačkog odbora SSP Katarina Panić, potpredsednici Stefan Bojičić i Dragana Stevović ili bilo ko od funkcionera gradskog odbora SSP, bili na vlasti i na kojoj gradskoj funkciji?

Istovremeno navodi da grantuje Kruševljanima da će zaustaviti bogaćenje Srpske napredne stranke „koja bi Kruševac  ponovo da pretvori u privatni, partijski klan, koji bi decu grada ponovo da šalje u ratove, kako su to već radili devedesetih“.

Saopštava da je politika Stranke slobode i pravde da na najlepšim gradskim lokacijama, umesto privatnih kladionica, restorana i hacijendi, budu vrtići, objekti namenjeni kulturi i sportu te da se formira stambeno preduzeće koje će Kruševljanima omogućiti da, umesto stanova koje od privatnika ne mogu da kupe za još tri života, dobiju krov nad glavom od grada koji misli na svoje građane.

– Pozivamo građane Kruševca da sve navedeno sprovedemo u delo, a prava prilika za to će biti decembarski izbori, na kojima ćemo birati dr Batu Andrića. Nije samo do politike. Život je u pitanju – saopštava Gradski odbor Stranke slobode i pravde.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *