SNS: Opozicija postavlja pitanja na koja zna odgovore

Srpska napredna stranka će nastaviti da unapređuje Kruševac, čineći ga boljim  mestom za život,  saopšteno je na konferenciji za medije kruševačkih naprednjaka. Tada je opoziciji Kruševca poručeno da zna odgovore na pitanja koja postavlja aktuelnoj vlasti, te da je, sve što se radi, radi po zakonu. Nije, međutim, odgovoreno ni na jedno od pitanja koje je prethodne nedelje postavljeno na konferenciji na novinare kruševačke opozicije.

Predsednica Saaveta za informisanje kruševačkog Odbora SNS-a, Katarina Anđelković, je podsetila na nedavno obeležavanje Dana oslobođenje grada te na objekte koji su tim povodom otvoreni ili obnovljeni. Podsetila je, takođe, na najavljene i investicije koje su u toku, poput završetka dela Moravskog koridora do Koševa, početak radova na Istočnoj obilaznici, novi pogon fabrike “Kromberg & Schubert”, izgradnja fabrike “Luss Textile”, proširenje “Henkela”…

Zaista je mnogo investicija koje će dalje nastaviti da naš grad unapređuju, jačaju i čine ga destinacijom za mlade ljude da u njemu žive i rade – kazala je ona, dodajući da sugrađani pamte ne tako davnu prošlost kad se u Kruševcu dešavalo „katančenje fabrika, prodaja giganata i njihovo teranje u stečaj“.

Navela je da su to „isti žuti“ koji su sada u prve redove isturili nekakvu svoju omladinu, „koja nema čime da se pohvali osim što su bili maloletni kad su se desile dosovske promene“.

Drago nam je da redovno prate naše konferencije za medije, da ih podrobno čitaju i nerviraju se. Nerviraju se jer uviđaju svoju neposobnost da bilo šta novo, bolje, kvalitetnije ponude Kruševljanima i da budu nekakva alternativa Srpskoj naprednoj stranci – kazala je ona.

Kruševačka opozicija, kako je navela, postavlja pitanja na koja odlično zna odgovore:

Sve što je izgrađeno u Kruševcu, urađeno je u skladu sa zakonima naše zemlje…Znamo da ih boli što restoran Bagdala nije više ruina, što Jastrebac postaje izletište, što nam sela dobijaju etno sadržaje među kojima i Velika Lomnica, što fudbalski klubovi igraju u visokim rangovima, što imaju kvalitetne igrače i stadione.

Opoziciji, dodala je, smeta što Kruševac ima medije koji rade i ne zavise od milosti onoga ko je na vlasti, smeta im što stari aerodrom nije više ispaša za konje, što je Pionirski park mesto okupljanja mladih i porodica i što radi…

Znate, narod kaže da Kruševac nije mali grad i da se sve u njemu zna. Naravno, zato narod odlično zna odgovore na njihova pitanja i potvrđuje ih na svakim izborima odlukom da poverenje ukaže SNS, našem Bratislavu Gašiću i Aleksandru Vučiću – poručila je ona.

Podsetimo da su predstavnici kruševačke opozicije, u prošlonedeljnom obraćanju medijma, upitali aktuelnu vlast, između ostalog čiji je Jastrebac i odmarališta koja su bila radnička, čiji su pojedini objekti na Bagdali, čije prostorije u nekadašnjoj zgradi GP Jastrebac, čije zemljište etno sela u Lomnici. Pitali su i ko je vlasnik objekta u Pionirskom parku, ko su vlasnici parcela na nekadašnjem aerodromu, ko je preuzeo FK Jedinstvo, ko je FK Trajal uzeo od radnika i preduzeća, ko je vlasnik zemljišta nekadašnjeg „Savremenog doma“, čija je zgrada Kocke i hotel Rubin?

Opozicija je tada navela i da SNS već deceniju „laže, manipuliše i obmanjuje građane Kruševca“ govoreći o aktuelnoj opoziciji kao o kruševačkim „bivšim vlastima“ koje su upropastile grad, iako iz redova te opozicije niko ranije nije učestvovao u vlasti, tvrdeći da su upravo pojedini današnji članovi SNS-a, u vreme košmarnih devedesetih te potom u vreme privatizacija, učestvovali u vlasti kao članovi drugih partija.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *