Psihološka podrška za žene koje su preživele porodično partnersko nasilje

Uz informativnu, emotivnu i pravno – konsultativnu, kruševačko Udruženje žena Peščanik od 1. juna ove godine obezbeđuje i psihološku podršku ženama koje su preživele nasilje u porodičnom partnerskim odnosima.

Psihološku podršku, koja će ženama biti dostupna dva puta nedeljno (sredom i subotom), pružaće Suzana Gajić Jovanović, uz dogovor sa konsultantkinjama na SOS telefonu i samim korisnicama. 

Suzana Gajić Jovanović je psihoterapeutkinja sistemsko porodične orijencije pod supervizijom sa više od 10 godina iskustva u radu u sistemu socijalne zaštite i u bavljenju aktivizmom za ženska i dečja, kao i prava ranjivih grupa uopšte. 

Novu uslugu podrške ženama koje su preživele porodično partnersko nasilje, „Peščanik“ uvodi i obezbeđuje u godini obeležavanja decenije i po postojanja SOS telefona. Usluga je uspostavljena u okviru projekta „Psihičko nasilje: Prepoznaj i pruži podršku“ čiju realizaciju finansira OAK, odnosno TRAG Fondacija.

Podsećamo, SOS telefon UŽ Peščanik ( 066 006 606) ženama sa iskustvom nasilja dostupan je radnim danima od 12 do 18 časova,  subotom od 11 do 15 časova.

Foto: pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *