„Prozori sećanja“ za trojicu kruševačkih velikana

Prozori, pozoriste, Odjejk.rs

Na Trgu glumaca u „prozore sećanja“ smeštena su još tri Kruševljanina, velikana srpskog glumiša: Momir Bradić, Milija Vuković i Marko Živić.

Istakavši da se Kruševac na ovaj način dostojno odužio velikim ljudima, gradonačelnica Jasmina Palurović je napomenula da se ovim putem uče buduće generacije kako treba voleti i živeti za svoj grad.

Iz ugla prisutnih, dok su posmatrali nove likove na mozaik-muralu, čuli su se utisci da je svrha Trga glumaca, sa svim njegovim obeležjima,  da nas podseti na ljude koji su bili najpopularniji ambasadori našeg grada širom nekadašnje Jugoslavije. U „prozorima sećanja“ sinoć je otvoren novi red, a prvi u nizu je Momir Bradić,

To nikako nije slučajno, jer to je čovek koji je ceo svoj život posvetio Kruševačkom pozoristu – napomenuo je upravnik Branislav Nedić. Bio je glumac, reditelj i direktor. Po meni čovek koji je nazaslužniji što je ustanova 1969. posle 10 godina ponovo dobila status profesionalnog teatra. Na žalost ovde vidimo Marka Živića, možda i najtragičniju ličnost među njima, koji je svoju karijeru počeo upravo u Domu omladine.

Drugi dan gradske svetkovine završen je Svečanom akademijom koja je održana u Kruševačkom pozorištu.

N.N. 

Naslovna foto: Odjek.rs

Foto: Grad Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *