Prolazi i 295. sat izležavanja, Kruševljanin među favoritima!

etno selo brezna, odjek.rs

Među osam takmičara, koliko ih je ostalo u borbi za 1.000 evra koje će dobiti onaj ko poslednji ostane da leži je i Kruševljanin Jovan Crnčanin. Za ovo jedinstveno takmičenje u ležanju koje se organizuje u Etno selu Brezna u Crnoj Gori ove godine prijavio se 21 takmičar a 13-oro je već odustalo.

jovan crnčanin brezna, odjek.rs
Naš predstavnik Jovan trenutno “odmara oči”

Imate jakog predstavnika, ne odustaje nikako, samo se malo nešto ućutao, da li mu nedostaje Kruševac ili neka đevojka, ne znam- pomalo u šali kazao je za portal Odjek Radonja Blagojević, koji zajedno sa bratom Mićom već 17 godina vodi ovo etno selo smešteno između Nikšića i Plužina.

Blagojević navodi da je i sam iznenađen koliko dugo takmičenje traje.

-Prošlogodišnji rekord je bio 117 sati, pobednica je bila iz Podgorice. Evo već sada smo ušli u 13. dan i 295. sat i ne deluje da će brzo da se završi. Svi takmičari su dobro, raspoloženi su, premešteni su trenutno u zatvoren prostor jer je bilo neko nevreme. Za svaki slučaj, nadgleda ih povremeno lekar, da budemo potpuno sigurni da su svi ok, ništa ne prepuštamo slučaju.

Inače, prema propozicijama takmičenja, učesnicima nije dozvoljeno da ustaju, a mogu da spavaju, jedu, piju i čitaju knjige. Na svakih osam sati, dozvoljen je odlazak u toalet.

Među takmičarima je najviše Crnogoraca, ima i Rusa i Ukrajinaca, a po prvi učestvuje i takmičar iz Srbije, tačnije iz Kruševca.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, Kruševljani zdušno navijaju za svog sugrađanina, a kako se može pročitati, u rodnom gradu planiraju mu i svečani doček.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *