Izbori: Proglašena lista za lokalne izbore Zavetnici – Dveri

Zavetnici-Dveri, Odjek.rs

Izborna lista kandidata za odbornike lokalne Skupštine, koju je podnela koalicija Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri, je proglašena i na izbornom listiću na lokalnim izborima će biti pod brojem četiri.

Na izbornoj listi koja nosi naziv „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“ nalazi se 35 kandidata za odbornike. U Skupštini Grada Kruševca, inače, ima ukupno 70 odborničkih mesta.

Prvi na listi ove koalicije je Miloš Ašanin, diplomirani ekonomista, predstavnik Zavetnika, koji je i kandidat ove koalicije za gradonačelnika.

Na drugoj poziciji je Lazar Stefanović iz Dveri, po struci profesor srpskog jezika i književnosti.

Sledeće tri pozicije pripale su stranci Zavetnici, koje predstavlj preduzetnik Anđelko Ugrinović, medicinska sestra Marija Janićijević te prehrmabeni tehničar Suzana Stepanović.               .

Strukovni ekonimista Aleksandar Stanković na šestom mestu liste predstavlja Dveri, a njegov stranački kolega, mašinski inženjer  Slobodan Kostić je na sledećoj poziciji.

Na naredna tri mesta su predstavnici stranke Zavetnici: Siniša Jevtić, koji je završio Srednju školu unutrašnjih poslova, Zorica Žujković koja je referent u Osnovnom sudu te Ljiljana Jevremović, ekonomski tehničar u penziji.

Inače, među 35 kandidata za odbornike, 24 je predstavnika stranke Zavetnici i 11 članova Dveri.

Predstavnici ove koalicije su, kako su saopštili, kada su krenuli da predaju listu, to učini simbolično iz Lazarice, odakle je srpska vojska krenula na Kosovo 1389, navodeći da je „kosovsko pitanje oduvek bilo i kruševačko pitanje, ovde je doneta odluka o kosovskom zavetu“.

Tako i mi iz koalicije SSZ i Dveri, krećemo u borbu na lokalu kako bismo ukoliko budemo odlučivali, oslobodili javne ustanove i preduzeća od sinova, snaja, kumova i bratskih veza, već da najboljima damo šansu da putem konkursa dobiju mesto koje im pripada u ovom društvu. Jedino mi ćemo imati pravog predstavnika boračke populacije, odlikovanog heroja sa Košara Sinišu Jevtića – saopštili su predstavnici ove koalicije.

Podsetimo da se na listi koalicije Zavetnika i Dveri za poslanike, odnosno za parlamentarne izbore, nalazi troje članova stranke Zavetnici iz Kruševca, Miloš Ašanin je na 51. mestu, Anđelko Ugrinović, na 163. mestu, dok je na 183. poziciji Marija Janićijević, među ukupno 250 kandidata iz Srbije.

J.B.

Foto: Koalicija Zavetnici – Dveri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *