Izbori: Predstavljanje Koalicije “Srbija protiv nasilja” u Kruševcu – “Naš Bata je bolji”!

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs

Predstavnici “Koalicije Srbija protiv nasilja” predstavili su danas svoj program za predstojeće izbore, najpre u razgovoru sa građanima na Trgu glumaca, a potom pred prepunom salom Bioskopa “Kruševac”. Nosioci liste za republičke izbore, te predstavnici stanaka koje čine koaliciju, podsetili su da se zalažu za vraćanje normalnosti u Srbiju, za poštovanje zakona, te naveli da je  primeru Kruševca, gde je nosilac lokalne liste te koalicije dr Bata Andrić naspram Bratislava Gašića, odnosno “moral, poštenje i čast” naspram “kriminala, korupcije i nasilja”.

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs
Predstavnici koalicije nakon razgovora sa građanima, FOTO: Odjek.rs

Od okupljenih pozdravljen dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom, dr Bata Andrić, nosilac liste “Koalicija protiv nasilja” na lokalnim izborima i kandidat za gradonačelnika, rekao je da svako od građana treba da ubedi da izađe na glasanje makar po jednu razočaranu, ili osobu koja misli da promene nisu moguće.

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs
Dr Bata Andrić i Miroslav Aleksić / FOTO: Odjek.rs

Bio sam skeptik kada su promene u pitanju, ali od kada su predali našu listu na lokalu u razgovoru sa ljudima na ulici, na poslu, u prodavnici vidim da ljudi više ne žele da trpe ovu bahatu i osionu vlast, oslobodili su se straha, nemaju više šta da izgube osim osvog obraza. Nemam političke ambicije, ali dok je država ovakva kava jeste ostaću ovde sa vama koliko god bude trebalo, jer sebe ne vidim ni na jednom drugom mestu, ovo više nije stvar politike, život je u pitanju – kazao je on.

Pobeda je,  dodao je, blizu, citirajući Džonija Štulica da je “proleće čak i u decembru”.

Na kraju njegovog obraćanja iz publike su se čuli uzvici: “Naš Bata je bolji” i ponovo dugačak aplauz.

Nosilac liste “Srbija protiv nasilja” na republičkim izborima, Marinika Tepić, kazala je da su se naprednjaci uplašili te da su zato za nosioca svoje liste na lokalnim izborima stavili Bratislava Gašića. Podsetila je da se “Koalicija Srbija protiv nasilja” bori za normalan život u Srbiji, kako ne bi morali da strahujemo kada nam deca izađu na ulicu, da ne strahujemo da nećemo moći da preživimo mesečno, kao i da ne strahujemo od nepravde, kada pravdu potražimo na sudu.

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs
Marinika Tepić na predstavljanju u Kruševcu / Odjek.rs

Ova vlast, dodala je, “vlada siromaštvom, upravlja siromaštvom, a onda nam dodeljuje naš novac na poklon”. 

Zato moramo SNS da dovedemo do rezulata da ne može da napravi sledeću Vladu, jer će nakon toga Aleksandar Vučić samo da deli ordenje, a ne da bude i tužilac i policajac i košakaški trener.  Pobedićemo po njihovim sramnim pravilima, samo ako nas izadje dovoljno, objasnite ljudima da samo  treba da izadju na izbore, i da zaokruže broj sedam na republičkim i broj tri na izborima u Kruševcu – kazala je ona.  

Takođe nosilac liste “Srbija protiv nasilja” na republičkim izborma, Miroslav Aleksić, kazao je da ova koalicija želi Srbiju “u kojoj će odgovarati oni koji se u naprednjačkom režimu nazivaju sposobnim ljudima” te da će usvojiti novi Zakon o poreklu imovine, oduzeti nelegalno stečenu imovinu, uspostaviti Specijalno tužilaštvo za visoku korupciju, uvesti tužilačku policiju.

– Sve to je važno jer 13 i po hiljada građana je u poslednje tri godine, po podacima Poreske uprave,  promenilo poreske prijave i godišnje za 150.000 evra uvećavaju svoju imovinu. Sve znamo i vidimo, samo treba da svane 18. decembar, a onda ćemo po pravu i po zakonu, po pravdu, počinjemo od Dolovac i Stefanovića, koji ćute na dve strahovite priče, priču BIRN-a o  pet miliona evra naših para datih fantomskim oragnizacijama i priču CINS-a koja je pokazala na delu kako se kupuju glasovi u kol centru – kazao je Aleksić.

Rekao je da se na primeru Kruševca vidi razlika između čega biraju građani:

Dr Bata Andrić je oličenje morla, poštenja, normalnosti, svi ga znaju kao dobrog komšiju, sjajnog čoveka, a sa druge strane je Gašić, sinonim za bahatost, pljačku i korupciju, nasilje, omalovažavanje ljudi.

Predsednik stranke Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš, kazao je da je Kruševac jedini grad u Srbiji koji je imao dvojicu direktora BIA, “jedan je Gašić, o njemu ne bih govorio, a drugi je pravnik, pošteni policajac, profesionalac Saša Vukadinović, kada je on vodio, BIA ona nije bila predmet ni sprdnje, ni podsmeha ni straha poštenih ljudi”, poručujući da takav čovek sutradan treba da vodi Agenciju.

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs
Predstavnici koalicije na skupu u Kruševcu / FOTO: Odjek.rs

Prvi na republičkoj listi “Srbija protiv nasilja” Radomir Lazović podsetio je na reči iz kruševačkog Spomen kompleksa Slobodište: “Pod ovim nebom čoveče uspravi se”, rekavši da treba mlade podsetiti kakvu slavnu prošlost imamo te da se “naš narod uvek borio za slobodu i znaće danas da se oslobodi ovih modernih okupatora”.

– Pod ovim nebom u Srbiji danas se nadvilo nasilje kakvo Srbija ne zaslužuje, nasilje nad državom, institucijama, životnom sredinom…Uspravljamo se protiv tog nasilja, protiv medijskog blaćenja, ucena i pritisaka, protiv ucena prema glumcima i javnim ličnostima koji ustaju protiv nasilja. Ustajemo protiv divljanja cena, inflacije, ustajemo protiv nasilja jer smo postali zemlja gde deca ubijaju decu – rekao je on.

Poručio je da je borba protiv nasilja  naša obaveza i zato je obaveza svakog građanina da 17. decembra izađe na izbore.  

Na lokalnim izborima lista “Srbija protiv nasilja – dr Branislav Bata Andrić” nastupa pod brojem tri, dok je lista “Srbija protiv nasilja” na republičkim izborima pod brojem sedam.

J.B.

1 Comment

  1. Bravo. Bravo. do pobede. Ustajte vi zemaljsko roblje vi suznji koje mori glad. Pobedimo strah izadjimo na izbore. SNS je pao, gotov je. Gradjani Krusevca bacite jaram ropstva. Ne mogu nam nista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *