Popis poljoprivrede: Počelo prijavljivanje za popisivače

popis poljoprivrednih gazdinstava

Kandidati zainteresovani za posao popisivača poljoprivrednih gazdinstava, mogu da se prijave od danas (15. avgust) do 21. avgusta do 20 časova. Za popis poljoprivrede Srbije 2023, koji organizuje i sprovodi Republički zavod za statistiku, biće angažovano oko 3.000 popisivača.

Prijave se mogu podneti isključivo elektronski, a uslovi su da kandidat ima državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, da ima najmanje 18 godina u trenutku popunjavanja prijave, najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, te da nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga, te da se ne vodi ni krivični postupak. Poznavanje rada na računaru je obavezno, kao i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Rang lista prijavljenih kandidata biće objavljena 22. avgusta na sajtovima stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs. Konačna lista kandidata koji će biti pozvani na obuku biće objavljena 7. septembra na sajtu Zavoda, kao i na sajtovima opština i gradova.  Završna selekcija će se  izvršiti nakon petodnevne obuke koja će biti organizovana u periodu od 18. do 29. septembra.

Sa izabranim kandidatima biće potpisan ugovor o privremenim i povremenim poslovima ili ugovor o dopunskom radu, u zavisnosti od radnog statusa popisivača.

Popis će trajati od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava, a predviđeno je da svaki popisivač popiše oko 250 poljoprivrednih gazdinstava.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *