Otvoren konkurs za sedmu generaciju Svetionika znanja

svetionik znanja konkurs

Konkurs za učesnike Svetionika znanja, tradicionalnog takmičenja srednjoškolaca iz 12 lokalnih zajednica, otvoren je do 10. septembra. Takmičenje ima za cilj eduakciju, obuke i povezivanje mladih iz cele Srbije, a sprovodi se u organizaciji „Svetionika znaja“, Asocijacije za afirmaciju kulture i Ministarstva omladine i sporta.

Svetionik znanja okuplja 48 srednjoškolaca koji će raditi pod vođstvom mentora i koordinatora iz omladinskih organizacija, sa fokusom na razvoj projektnih ideja koje će imati pozitivan uticaj na njihove zajednice.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, teme na kojima će timovi raditi ove godine raznovrsne su i ključne za budućnost našeg društva, od informacionih tehnologija, zaštite životne sredine, javnog zdravlje, pa do društvene odgovornost i aktivizma.

Osim lokalnih inicijativa, srednjoškolci će imati priliku da razmene iskustva na seminaru zakazanom od 22. do 24. septembra u Kragujevcu, a njihovi finalni projekti će biti predstavljeni na završnom događaju od 1. do 3. decembra u Bajinoj Bašti.

Ove godine pravo učešća na kokursu imaju svi talentovani srednjoškolci treće i četvrte godine, čija su interesovanja usmerana ka lokalnoj zajednici, pisanju projekata i aktivizmu iz sledećih gradova: Bajine Bašte, Beograda, Kragujevca, Čačka, Zaječara, Leskovca, Šabca, Bele Crkve, Ćuprije, Niša, Vršca i Vranja- kaže se u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 10. septembra. Za dodatne informacije i prijavu, posetite zvaničnu web stranicu Svetionika znanja. Izabrani kandidati će biti obavešteni do 13. septembra o finalnom odabiru.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *