Odjek mladih – Važne teme, zanimljivi predlozi!

Brojne nove predloge i ideje čuli smo od mladih, učesnika susreta „Odjek mladih“, koji organizuje naša redakcija. Kroz razgovor i druženje saznali smo o čemu bi želeli da pišemo na našem portalu, koje su teme koje su im interesantne, šta im je važno, zanimljivo.

Još jednom su potvrdili da su zainteresovani za svoje okruženje te nam svaki put donesu nova zapažanja i predloge. Među novim  idejama su one koje se odnose na obrazovanje, od toga kako nam izgledaju škole, fasade i unutrašnjost, do toga da se školovanje na društvenim mrežama često prikazuje kao besmisleno i beskorisno.

Ukazali su nam na problem brojnih kockarnica i kladionica, na zagađen vazduh, preteranu izgradnju, nepoznavanje istorije vlastitog grada, preveliku izloženost dece neprimerenim sadržajima na internetu i televiziji.

Mladima su interesantni i sportski sadržaji, priče o ženskom sportu, o tome kako su sportisti i sportistkinje uspeli, koji je bio njihov put. Takođe, zanima ih koji je put kojim su išli ljudi koji su danas priznati u svojim profesijama, odnosno u poslovima kojima se bave.

Među temama koje su  nam sugerisali su priče o tome kako su ulice u Kruševcu dobile nazive, o zanimljivim mestima koja treba posetiti, o zaboravljenim rečima…

Ovo je samo deo njihovih predloga i razmišljanja koja su sa našom redakcijom podelili na druženju u ovdašnjem „Kruška“ pabu.

Podsetimo i da mladi koji žele da se priključe našoj inicijativi „Odjek mladih“ mogu da nam pišu na mejl info@odjek.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *