Novi talas stiže u KCK: Više od žurke – doživljaj muzike!

Reč je o konceptualnoj žurci, od osvetljenja, izbora muzike, izgleda karata, sve je brendirano u stilu Novog talasa i alternativne scene, tako da se u ovom slučaju ne prodaju karte za žurku i muziku već za doživljaj i atmosferu….Tim rečima dvojica studenata iz Kruševca, Vukašin Lukić i Marko Stevanović, opisuju žurku pod nazivom „Novi talas“ koja je zakazana za subotu, 2. mart, u ovdašnjem Kulturnom centru.

Mi smo ekipa iz Novog talasa. Međutim, nikad nismo sami obavljali ceo posao, već je pri pomoći uvek bilo naše društvo sa kojim smo sve radili kroz zabavu i koje je doprinelo svakoj žurci do sada. S obzirom na to da obojica trenutno studiramo u Beogradu, bilo je dosta poteškoća oko organizacije, za razliku od prošlih žurki za vreme kojih smo boravili u Kruševcu, ali uz pomoć ostalih je sve došlo na svoje mesto – kaže za naš portal Marko Stevanović.

Sve je počelo tako što je Vukašin na brojnim kućnim žurkama puštao muziku… U međuvremenu su se njihovi muzički ukusi menjali, dok nisu formirali zvuk za Novi talas.

– U pitanju je sva muzika koja se do naše prve žurke nigde nije mogla čuti u Kruševcu, osim ako ne dođe neko iz Beograda da napravi ovde žurku. Pored komercijalnih žurki u našem gradu nije bilo mesta gde bi se puštali moderni rok, pop, disko rok, klasični rok, punk, ex-yu  ili bilo kakva alternativa. Imali smo želju da napravimo događaj na kojem bi slušali muziku koju volimo – objašnjava Vukašin Lukić.

Komercijalna muzika je najviše prisutna i zato je, kako dodaje, najveći broj njihovih vršnjaka sluša, ali u proteke dve, tri godine, alternativna muzika hvata svoj talas i sve više se širi.

U Kruševcu do skoro nije ni bilo prilike da se čuje bilo koja druga. Samo manjina mladih je uopšte znala za izraz Novi talas, nevezano za našu žurku. U to vreme kada smo krenuli da spremamo prvu žurku slušali smo osamdesete i zato našu žurku nazvali po Novom talasu, kojim smo želeli da u našem gradu obeležimo novo dešavanje na kojem će se družiti svi koji žele da čuju ono što vole, a što se do tada nije moglo čuti – kaže on.

Iako su u početku bili skeptični u vezi sa tim da li će ovakav izbor muzike imati publiku, žurke koje su organizovali do sada su ih demantovale. Dva puta su u klubu Duh okupili po oko 150 ljudi, da bi na trećoj žurci u AKC Gnezdo bilo oko 230 ljudi. Tada su shvatili da nisu usamljeni. Za sledeću, četvrtu žurku, bili su neka vrsta predgrupe Buč Kesidiju, promovišući novim ljudima ovakav koncept žurke.

Ističu da su im dosadašnje žurke koje su organizovali, bile među najlepšim večerima u životu te da sa predstojećom petom Novi talas žurkom, u ovdašnjem Kulturnom centru, žele da zabeleže još jedan trenutak za pamćenje.

Novi talas je takođe, kako saznajemo, pokrenuo mnoge kruševačke studente da ovog vikenda dođu u rodni grad.  

Karte za žurku se do 2. marta mogu kupiti u pretprodaji ili na ulazu na žurku od 20 časova. Sve informacije u vezi sa žurkom se mogu pronaći na instagram profilu @novitalaas.

J.B.

Foto: privatna arhiva

1 Comment

  1. BRAVO za ova dva momka i njihove drugare. Bravo i za sve koji su uživali u ovakvom konceptu. Krenuli su od Pink Floyda, a to pokazuje osmišljen repertoar. Čuli smo to u službenim prostorijama pozorišta, dok je trajala predstava, ali nije nam smetalo na sceni, jer nije bilo nepotrebno prejako. Videh kasnije da je diskoteka KCK bila prepuna i da je veselo, a meni je puno srce, jer me podseća na divno vreme 80-ih. Marko i Vukašine samo napred. Lepo je što je i KCK prepoznao kvalitet, a bravo i za ODJEK što afirmišete kvalitet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *