Nova protestna šetnja, poručeno da građani žele da menjaju sistem

Krusevac protiv nasilja, Odjek.rs


Pod sloganom “Kruševac protiv nasilja” na Trgu glumaca je održano novo protestno okupljanje, nakon koga su građani prošetali glavnom gradskom ulicom. Poručeno je da građani imaju snažu volju da menjaju sistem.

Kruševac još jednom pokazuje da, uprkos možda svojim malim snagama, imamo jaku i snažnu volju, da znamo kako treba i kako želimo da izgleda Srbija – rekla je, obraćajući se okupljenima na Trgu glumaca, Dušanka Milosavljević, koja je među građanima koji organizuju protest u Kruševcu.

Napomenula je da je ovih dana ponovo u fokusu nešto strašno što građani pokušavaju da zaustave, objasnivši da je reč o Zakonu o planiranju i izgradnji:

Na brzinu se, neustavno, potpisuje Zakon koji treba Srbiju da pretvori u koloniju, u zemlju jeftine radne snage, velikih bogataša i velike sirotinje. Mi kao građani to ne dozvoljavamo. Ovo nije samo protest opozicije, ovo je protest svih nas, na kome nećemo da menjamo samo vlast, već želimo da menjamo sebe, želimo da menjamo sistem.

Dušanka Milosavljević, Odjek.rs
Dušanka Milosavljević / FOTO: Odjek.rs

Mnogi su se onima koji protestuju pridružili tokom šetnje glavnom gradskom ulicom, u kojoj je učestvovalo više od 200 građana.

Kruševac protiv nasilja, Odjek.rs
Neki od transparenata koje su građani nosili / FOTO: Odjek.rs

Uz transparente „Kruševac protiv nasilja“, „Uvek čovek nikad bot“, „Sila Boga ne moli, al Bog silu ne voli“, „Danas vezir, sutra – rezil“, „Narod pita ko su ljudi u fantomkama“, „Feministkinje protiv nasilja“, okupljeni su prošetali do Spomenika kosovskim junacima, potom do Trga Kosturnica, te se vratili do Trga glumaca.

Tokom šetnje sa pokretnog ozvučenja su se čule pesme “Mi smo uvek zajedno”, “Živeti slobodno”, “Sistem te laže”…

Protest je protekao mirno, a novo okupljanje je, kako je najavljeno, narednog četvrtka.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *