Nezvanično: Za lokalne izbore formirana opoziciona lista „Srbija protiv nasilja“

Kruševac protiv nasilja, Odjek.rs

Kruševac je dobio listu za predstojeće lokalne izbore pod nazivom: „Dr Branislav Bata Andrić – Srbija protiv nasilja“, nezvanično saznaje portal Odjek.rs.

Na zajedničkoj listi za lokalne izbore, prema tim informacijama, naći će se lokalni odbori opozicionih partija: Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Stranka Srbija centar (SRCE), Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije, Zajedno, te Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Listu će predvoditi poznati kruševački lekar, dr Bata Andrić, a na njoj će se naći mnogi istaknuti sugrađani, poznati po svom radu u oblasti zdravstva, kulture, muzike, prosvete.

Formiranje ove liste trebalo bi da bude ozvaničeno za nekoliko dana.

Podsetimo da su prethodno, početkom oktobra, lokalni odbori pomenutih opozicionih stranaka, osim stranke Zajedno, potpisali Sporazum o tehničkoj saradnji na lokalnim izborima, koji u tom momentu nije podrazumevao formiranje zajedničke liste.

Takođe, kruševački Odbor stranke slobode i pravde je krajem juna odlučio da dr Bata Andrić bude nosilac izborne liste te stranke na prvim narednim lokalnim izborima. SSP je, takođe, tada pozvala ostale kruševačke opozicione stranke da podrže tu odluku, navodeći da je ideja da se na lokalnom nivou formira jedinstveni blok na čijem će čelu, kako su tada naveli „biti čovek od karaktera, kvaliteta, emocija i čovek besprekorne biografije“.

Podsetimo i da je portalu Odjek.rs ranije potvrđeno da je gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, 28. septembra podnela ostavku, što znači da će se Kruševac naći među gradovima za koje će biti raspisani izbori za 17. decembar.

J.B.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *