Na protestu „Kruševac protiv nasilja“ slikanje ispred Suda, zbog presude opozicionaru Mandiću

Građani, koji su se večeras okupili na protestu “Kruševac protiv nasilja”, slikali su se ispred zgrade Suda, želeći tako da pokažu neslaganje sa presudom protiv sugrađanina Ivana Mandića, iz Stranke slobode i pravde, koji je nedavno osuđen na novčanu kaznu jer je naneo duševni bol Predragu Koluviji.

Na slikanje ispred zgrade Suda okupljene je prethodno, tokom obraćanja na početku protesta na Trgu glumaca, pozvala Dušanka Milosavljević, jedna od organizatorki protesta.

Ona je tada kazala da je pravda u Kruševcu progledala, da više nije slepa, jer kada sudi između Koluvije i Mandića onda je Mandić kriv.

Saborac iz Stranke slobode i pravde je dužan da plati 300.000 dinara za duševni bol, velikom čoveku, takoreći svecu od Jovanjice, jer je rekao da ovaj ima neku plantažu – podsetila je ona.

Istovremeno, kako je dodala, Ustavni sud je otišao na godišnji odmor, pravda u Srbiji je na godišnjem odmoru, a predsednik je po kratkom postupku potpisao Zakon o planiranju i izgradnji ili kako je kazala, Zakon o okupaciji. Na te njeni reči okupljeni su reagovali povicima „uaa“.

Petar Đurić, Odjek.rs
Petar Đurić u obraćanju okupljenima u Kruševcu / FOTO: Odjek.rs

Milosavljevićka je potom najavila sledećeg govornika, predsednika pokreta „Ćale, ovo je za tebe“, Petra Đurića, koga je predstavila kao čoveka kome se svi političari ove vlasti priviđaju u zatvorskim odelima i koji „je napravio posebnu vrstu satire i nosi naše političare onako kako nam se čini da ćemo ih videti negde za godinu dana.“

Đurić je, obraćajući se okupljenima, kazao da je Kruševac grad hrabrih i borbenih ljudi poručivši da nije bitno da li je na protestu njih deset ili deset hiljada, već da svake nedelje budu tu.

Ja se nikada neću predati, moramo one koje nosim širom zemlje u zatvorskim uniformama, počevši od vašeg sugrađanina, produžene ruke Aleksandara Vučića, Bratislava Gašića, moramo da ih vidimo u zatvorskim uniformama – rekao je Petar Đurić, koji je u prethodnom periodu postao prepoznatljiv upravo po tome što nosi tranasparente sa likovima političara na vlasti, koji su u zatvorskim odelima.

Oko stotinak okupljenih potom je prošetalo uobičajenom trasom, do Spomenika kosovskim junacima, pa do Trga Kosturnica i nazad do Trga glumaca, s tim što su zastali da se slikaju ispred Suda.

Protest, Odjek.rs
Jedan od transparenata na večerašnjem protestu / FOTO: Odjek.rs

Osim natpisa „Kruševac protiv nasilja“ okupljeni su nosili transparente na kojima je pisalo: „Ostavke pa robija“, „Dogodine u zatvoru“, „Što je više onih koji ćute to je više onih koji prete“. Tokom šetnje su uzvikivali „Gašiću lopove“.

Najavljeno je da će naredno okupljanje biti sledećeg četvrtka, 31. avgusta.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *