Na maskenbalu u Gimnaziji ukraden spisak pobednika!

Aprilili…Ovo što piše u naslovu je, naravno, prvoaprilska šala, a u tekstu saznajte kako je danas bilo u kruševačkoj Gimnaziji…

Okupljeni u školskom dvorištu nestrpljivo su čekali da počne defile. Bilo je tu raznih čudaka i neobičnih likova, kao da su upravo izašli iz nekih filmova, serija, igica, crtaća. Po neki od njih su krenuli na venčanje, dok nas je deo njih vratio u prošlost, imitirajući pojedine istorijske ličnosti.

Od štrumpfova, preko Hitlera, kapetana Kuke, nevesta i mladoženja, pljačkaša, doktora, Indijanaca, poznatih pevača i glumaca, svi su se oni danas, prvog aprila, družili u dvorištvu ovdašnje Gimnazije.

Taman kada su mislili da je sve gotovo i da je, nakon defilea maskiranih đaka, trebalo samo još da se proglase podbednici, desila se pljačka!

„Pljačkaši“, njih četvorica iz igrice GTA, inače đaci druge godine, dotrčali su do stola žirija i ukrali papir sa imenima dobitnika! (Zato ih ovde ni ne možete pročitati.)

Sve to je, naravno, bilo deo njihove prvoaprilske šale, sprovedene u dogovoru sa žirijem.

Inače, masknenbal se u kruševačkoj Gimnaziji na Dan šale, tradicionalno održava već dve decenije, a svaka nova generacija na taj način potvrđuje svoju maštovitost i kreativnost.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *