Kruševljanin Pavle Damjanović dobitnik Svetosavske povelje!

Pavle Damjanović, učenik osmog razreda Osnovne škole „Nada Popović“ u Kruševcu jedan je od 32- je dobitnika Svetosavske povelje koja se dodeljuje za postignute rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Dobitnicima je priznanja uručila ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka Đukić Dejanović, prilikom dodele nagrada u Vladi Srbije, poručila je ovogodišnjim dobitnicima da su njihov dosadašnji rad, zalaganje i praksa pokazali da svi delimo zajednički cilj, a to je kvalitetno obrazovanje. Istakla je i to da je uverena da će njihova nastojanja i istrajavanja iamti siti smer i ubuduće.

Naš Kruševljanin Pavle Damjanović nagrađen je, kako se navodi u obrazloženju, za izuzetne uspehe u oblasti informatike i programiranja. Dobitnik je prvih nagrada na državnim tamičenjima iz računarstva i informatike, matematike, kao i prve nagrade na državnom takmičenju iz fizike.

Učestvovao je i ostvario razultate i na međunarodnim takmičenjima – bronzane medalje na Evropskoj juniorskoj olimpijadi i Balkanskoj juniorskoj olimpijadi iz informatike. Koliko je omiljen u društvu, pokazuje i svečani doček koji su mu priredili učenici škole nakon dolaska sa Evropske juniorske olimpijade.

Foto: Ministarstvo prosvete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *