Kruševački bend u finalu „Pesme za Evroviziju“

Među finalistima izabranim u prvoj polufinalnoj večeri festivala „pesma za Evroviziju“ je i kruševački bend „Keni nije mrtva“ koji se publici predstavio pesmom „Dijamanti“. Ponovo će nastupiti 2. marta, kada će Srbija izabrati svog predstavnika na Evroviziji.

U prvoj polufinalnoj večeri, od 14 takmičara, plasman u finale su pored kruševačkog benda „Keni nije mrtav“, izborili i  Hristina, Lena Kovačević, M.IRA, Bojan & David, Breskvica, Marko Mandić i Zorja.

Bend „Keni nije mrtav“ 2017. godine osnovali su Mateja Đokić (gitarista i frontmen), Matija Pešić (basista) i Sava Tomić (bubnjar). Na sebe su pažnju skrenuli na raznih svirkama i festivalima širom Srbije i regiona, uključujući i Beogradski festival piva, Nišvil, Egzit…

Njihova pesma „Samodisciplina“ našla se 2021. godine u finalu konkursa za nagradu Milan Mladenović.

„Keni nije mrtav“ koji se žanrovski svrstava u pank rok, pop pank i alternativni rok, često je opisan kao „jedan od koncertno najaktivinijih u regionu“.

Debitanski album „Ajmo da plešemo“ objavili su u krajem 2021. godine, a izlasku albuma prethodili su singlovi Venecijaneri, Samodisciplina i Vetar.

Drugo polufinalno veče za Pesmu Evrovizije biće održano sutra (29. februara) a finale je 2. marta, kada ćemo i saznati ko će biti predstavnik Srbije na Evrovoziji koja se ove godine održava u Malmeu.

Foto: Fejsbuk stranica Keni nije mrtav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *