Kroz druženje, policajci đacima ukazali na pravila bezbednog ponašanja

Uz muziku, pokazivanje policijskih i vatrogasnih vozila i opreme te deljenje flajera, kruševačkim osnovcima je predstavljen projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Najmlađe je najviše interesovalo kako izgleda unutrašnjost policijske marice, zanimali su se za to kako je biti vatrogasac, dok su oni nešto stariji više pažnje obratili na pravila bezbedne vožnje.

Deca,policija,projekat, Odjek.rs
FOTO: Odjek.rs

Cilj projekta je da se učenici osnovnoškolskog uzrasta upoznaju, odnosno da umeju da prepoznaju sve bezbednosne rizike koji mogu da se pojave i one faktore koji mogu da ugroze bezbednost učenika u školama. Projekat je organizovan tako da će policijski službenici učenicima od prvog do osmog razreda održati predavanja i tribine, na kojima će im predstaviti sve bezbednosne rizike sa kojima se mogu suočiti u realnom i virtuelnom svetu – rekao je novinarima načelnik Policijske uprave Kruševac, Ivan Milenković.

Ivan Milenković, Odjek.rs
Načelnik PU Kruševac, Ivan Milenković / FOTO: Odjek.rs

Napomenuo je da su policijski službenik kruševačke Policijske uprave svakodnevno angažovani u svih 57 osnovnih i srednjih škola, koliko ih ukupno ima na području Rasinskog okruga, dodajući da se svi oni maksimalno trude da na najviši nivo podignu bezbednost učenika.

Pripadnici MUP-a su potpuno spremno dočekali novu školsku godinu jer smo nakon urađene analize predvideli mere i radnje koje će svaki policijski službenik u svakoj školi preduzeti. Pripadnici MUP-a su tu zbog naše dece i za našu decu, da reše svaki njihov problem – kazao je Milenković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o broju školskih policajaca u Kruševcu i Rasinskom okrugu on je kazao da kada kaže školski policajac, misli na policijskog službenika koji je prošao odgovarajuću obuku za rad sa mladima i za preduzimanje radnji prema maloletnicima.

Tokom leta MUP je realizovao obuku za rad sa maloletnicima za 6.000 pripadnika MUP-a, među kojima su i pripadnici PU Kruševac. Suština je da svaki policijski službenik, ne samo onaj koji je prošao obuku, ima zadatak da brine o bezbednosti učenika u školama, a broj školskih policijaca je svakako povećan – kazao je on.

Deca,policija,projekat, Odjek.rs
Deca uživala u igri sa penom / FOTO: Odjek.rs

Prezentacija projekta održana je u dvorištu OŠ „Dragomir Marković“.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *