Kampanja je počela, saznaj kako da podržiš Super devojčice!

Super devojcice, Odjek.rs

Od 1. septembra otvoren je link na sajtu donacije.rs, na kome, u okviru kampanje Podrži Super devojčice, kruševački Alternativni centar za devojke, prikuplja sredstva za podršku talentovanim devojčicama u Srbiji, kako bi mogle da se dalje usavršavaju i napreduju u oblasti nauke, umetnosti i sporta.

Kao i prethodnih godina zainteresovana fizička i pravna lica mogu donirati putem linka Donacije.rs: https://www.donacije.rs/projekat/super-devojcice-2023/ – navele su aktivistkinje ove organizacije.

Kampanja se, podsetimo, organizuje treću godinu za redom, povodom Međunarodnog dana devojčica koji se obeležava 11. oktobra.

Prikupljanje sredstava traje do 10. oktobra, a konkurs za stipendistkinje biće otvoren od 15. do 30. septembra.

Cilj je da se prikupi najmanje 280 hiljada dinara, kako bi najmanje deset Super devojčica dobilo jednokratnu stipendiju u iznosu od po 25 hiljada dinara, koja će im omogućiti pokrivanje troškova prevoza, finansiranje edukativnih časova ili aktivnosti, kao i nabavku sportske ili umetničke opreme.

I ove godine, podsećaju iz ACZD, svaki iznos do prikupljenih 350 hiljada dinara biće dupliran uz podršku Trag fondacije.

– Svesne smo da devojčice u Srbiji, naročito one koje žive u teškim životnim uslovima, nemaju jednake šanse da se obrazuju i time dobiju adekvatne uslove za razvoj svojih talenata i to nam je bio glavni motiv za pokretanje ove kampanje – navode aktivistkinje ACZD.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *