Izložba fotografija „Italija kakvu još niste upoznali“

U Legatu Milića od Mačve sutra (28. februara) će u 19 časova biti otvorena posthumna izložba fotografija arhitekte Nemanje Bogdanovića „Italija kakvu još niste upoznali“. Fotografije koje je, putujući po Italiji, autor načinio mobilnim telefonom, posetioci će moći da pogledaju do 19. marta.

Bogdanović je tokom boravka u Italiji obišao osamnaest od dvadeset regija ove zemlje, prešao put dug oko trideset hiljada kilometara i načinio više hiljada fotografija.

Fotografije prikazuju znamenitosti, svakodnevicu i nezaboravne trenutke provedene u Veneciji, Veroni, na jezerima Garda i Komo, u Milanu, Đenovi, Firenci, Toskani, na Siciliji…

Posetioci izložbe imaće priliku da se upoznaju sa prirodnim lepotama ove zemlje, arhitektonskim remek delima, kulturnim i umetničkim manifestacijama, gastronomijom i sa još mnogo toga što je autor doživeo, video i “zabeležio” tokom desetogodišnjeg putovanja po ovoj prelepoj zemlji.

Izložbu koja je do sada prikazana u brojnim gradove širom Srbije, u Kruševcu organizuje ovdašnji Kulturni centar u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.  

Arhitekta Nemanja Bogdanović je iznenada preminuo u maju mesecu 2021. u 34. godini života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *