Izbori: Stranka Zavetnici pita državu zašto nam borci umiru u bedi i siromaštvu?

Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici u saopštenju za javnost navodi da za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, u Kruševcu položaj boraca nije ni blizu mesta koje zaslužuju, da od države za koju su dali sve ne dobijaju ništa, te da umiru u nemaštini i bedi.

Imaju boračke legitimacije, ali šta im to vredi kad u Kruševcu ne mogu da ostvare svoja prava, niti da dobiju povlastice koje učesnici ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije imaju u nekim drugim gradovima i opštinama, poput  Beograda, Novog Sada, Vrnjačke Banje, Paraćina…- navedeno je u saopštenju Gradskog odbora te stranke.

Zavetnici se pitaju da li bi bilo mnogo da kruševačka vlast borcima omogući besplatno korišćenje nekih javnih usluga, poput gradskog prevoza i parkiranja, te koliko bi grad koštalo ako bi ponekad besplatno mogli da odu u pozorište ili na bazen? Napominju i to da mnogi borci imaju potrebu za skupim lekovima i raznim specijalističkim pregledima koji su, kako navode, u našim zdravstvenim ustanovama ponekad teško dostupni.

Za borce se, kako navode u toj stranci, ne mogu boriti političari.

Za svoja prava, privilegije ali i obaveze moraju se boriti isključivo borci– kažu Zavetnici, te ističu da se ne sme dozvoliti da pojedinci koriste borce u marketinške i manipulativne svrhe, već da njima treba da se bavi država. 

Iz kruševačkog odbora Srpske stranke Zavetnici poručuju da će onda kada oni budu preuzeli odgovornost, borci konačno dobiti ono što im pripada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *