Gradonačelnik Ivan Manojlović imenovao tri pomoćnice

Gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović imenovao je tri pomoćnice, koje od danas obavljaju taj posao. Diplomirana geografičarka Snežana Aleksić je pomoćnica za društvene delatnosti, diplomirana profesorka fizičkog vaspitanja Nevena Plavšić je zadužena za oblast sporta i omladine, dok je diplomirana inženjerka šumarstva Ana Prvanov imenovana za pomoćnicu za ekologiju, održivi razvoj i energetiku. Postoji mogućnost imenovanja još dvoje pomoćnika.

Ana Prvanov je do postavljenja bila zaposlena u JP „Srbijašume”, Snežana Aleksić, je bila direktorka OŠ „Brana Pavlović” u Konjuhu, dok je Nevena Plavšić predavala fizičko u kruševačkoj Gimnaziji.

S obzirom na ta da je od izbora Ivana Manojlovića za gradonačelnika Kruševca prošlo više od dva meseca, a da je on u prvom obraćanju medijima, 9. februara, najavio postavljanje pomoćnika, u pisanim odgovorima za portal Odjek navodi da se nije odugovlačilo sa njihovim postavljenjem, već da je bilo potrebno da se upozna sa poslom gradonačelnika, obavezama, delokrugom rada, kako bi procenio u kojoj oblasti te u kojoj meri mu je potrebna pomoć.

– Shodno tome trebalo je da prepoznam i opredelim ljude koji bi odgovarali zadacima i koji su adekvatni za pozicije pomoćnika. Primiti pomoćnika da bi se samo stavilo ime na papir ne znači ništa, ni meni, ni bilo kome, već je potrebno angažovanje. Nije se brzalo, upravo jer se odgovorno pristupilo – naveo je gradonačelnik Ivan Manojlović.

On je podsetio da je prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i drugim podzakonskim aktima, predviđeno da gradonačelnik može da postavi pomoćnike za različite oblasti te da ih može biti najviše petoro.

Iskustva njegovih prethodnika takođe, kako je dodao, pokazuju da je to dobra praksa jer pomoćnici pomažu gradonačelniku da efikasnije obavlja posao, s obzirom na to da preuzimaju angažovanja po oblastima, odnosno rade po resorima.

Trudio sam se da se nikako ne oseti prelazni period. Smatrao sam da svojim ličnim dodatnim radom i trudom, kao i angažovanjem van radnog vremena treba da obezbedim taj kontinuitet, kako bi se sve aktivnosti odvijale na vreme upravo kao da su pomoćnici angažovani – naveo je Manojlović.

Podsetimo, Skupština Grada Kruševca konstituisana je 31. januara, kada je Ivan Manojlović, sa liste “Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane”, izabran za gradonačelnika.

Vladajuću većinu u skupštini Grada čine koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, koja ima 42 odbornika, potom koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedisntvene Srbije, kojoj pripada pet odbornika, te jedan odbornik Zavetnika.

U opoziciji je 18 odbornika sa liste „Srbija protiv nasilja“, koji nastupaju u dve odborničke grupe, troje odbornika koalicije NADA i jedan odbornik stranke Dveri.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *