Građani tražili, „Kolibri“ se „vratio“

kolibri, odjek.rs

Električni autobusi nazvani „Kolibri“ ponovo saobraćaju gradskim ulicama. Zbog čega ove sezone crveni mini busevi nisu u funkciji pitali smo nadležne pre dve nedelje, a nakon što su se građani/ke obratili našoj redakciji pitanjem „Gde je Kolibri?“

Kolibri“ se „vratio“ , a zainteresovani sugrađane/ke i turisti/kinje uslugu ovog vozila mogu koristiti u pet termina.

-Polazna stanica je u centru grada, kod „Kocke“, u termininima 10, 12, 14, 16 i 18 časova, pod uslovom da vremenski uslovi to dozvoljavaju. Sledeća stanica je Lazarev grad, potom Staro groblje, pa Bagdala, gde se pravi kratka pauza. Od Bagdale 1 i Bagdale 4, ide se ka Rasadniku, a potom Bruskim putem ka Slobodišti. U povratku se pravi krug oko spomenika knezu Lazaru, nakon čega se kreće ka Rasinskom keju, odakle vozilo kreć ka Novoj pijaci pa do Pionisrkog parka. Vožnja se završava na polaznoj stanici, ispred zgrade Kocke- navode u Jugoprevozu.

Kako navode u tom preduzeću, u zavisnosti od toga da li ima dovoljno vozača, korisnicima/ma će biti na raspolaganju jedan ili dva Kolibrija.

Podsećamo, tri Kolibri autobusa, koja su data na raspolaganje Jugoprevozu,  ovdašnja Turistička organizacija je kroz donacije dobila je 2020. godine. Namena ovih mini buseva je promocija turističkog proizvoda „Panoramsko razgledanje grada Kruševca“, pa je Kolibri u međuvremenu dobio i audio vodiča.

Osim za turiste/kinje, Kolibri je posebna atrakcija i za naše najmlađe sugrađane/ke.

D.P.

Foto: https://krusevac.ls.gov.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *