Građani/ke pitaju: Može li se „dvorac“ na Bagdali ukloniti sa odbojkaškog terena?

Pitanje o zimskom dvorcu na Bagdali, njegovoj nameni i mogućnosti premeštanja na nekog drugo mesto, jer godinama zauzima odbojkaški teren, naša redakcija je dobila od sugrađana.

Prema njihovim navodima, dvorac je postavljen na jedinom odbojkaškom terenu na otvorenom u Kruševcu i neretko služi kao javni toalet.

Dvorac je Kruševcu, kako je navedeno u odgovorima ovdašnjeg Javnog komunalnog preduzeća, dostavljenim našoj redakciji, pre nekoliko godina, donirao Grad Beograd, kako bi se, naročito tokom novogodišnjih praznika, oplemenio prostor parka Bagdala.

Iz tog preduzeća potvrđuju da ga vandali često uništavaju.

S obzirom na to da su naša kultura i svest takvi, vrlo često pojedini sugrađani lome stranice dvorca i prostor koriste na različite načine, u čemu ih mi redovno sprečavamo – navode iz JKP „Kruševac”.

Dodaju da nemaju informaciju o njegovom eventualnom uklanjanju.

Odgovore na navedena pitanja o mogućnosti uklanjanja dvorca sa odbojkaškog tenera, odnosno njegovog premeštanja na neko drugo mesto, potražili smo od ovdašnje Gradske uprave. Čekamo odgovore…

J.A.

1 Comment

  1. Već godinama gradjani traže da se postavi toalet na Bagdali i završi gradnja crkve koji stoji tamo nezavršena deset i više godina. Sramota gradjanska i državna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *