Građani/ke pitaju: Kako pravilno koristiti paketomat?

Preuzimanje pošiljki preko paketomata ima brojne prednosti i ova usluga dostupna je u Kruševcu na šest lokacija u gradu. S obzirom da je reč o relativno novom načinu preuzimanja paketa, mnogi još uvek ne znaju kako se paketomat koristi.

Sugrađani/ke koji su se obratili našoj redakaciji kažu da bi rado koristili uslugu paketomata, ali da ne znaju kako to funkcioniše. Kako objašnjavaju, zainteresovani su za ova vid isporuke jer ne bi morali da odlažu obaveze čekajući dostavljača, a prednost je i što sami mogu da biraju gde ćete i u koje vreme preuzeti paket.

U kruševačkoj Pošti kažu da je postupak jednostavan i lak, ali da se dešava da korisnici u startu naprave grešku:

Najvažniji momenat je prilikom prijema poruke (obaveštenja) na mobilnom telefonu da je prispela pošiljka za primaoca putem paketomata. Najčešća greška koja se tada čini je da korisnici odmah pozivaju broj iz SMS poruke. To treba učiniti, kao što je i u poruci napisano, tek kada se nađete ispred paketomata. Postupak je sledeći- mobilni telefon približite komandnoj ćeliji paketomata (jedina koja se razlikuje po boji, ona je plava a ostale žute) radi ostvarivanja bolje veze između mobilnog telefona i paketomata. Ostalo je lako, samo se slede uputstva.

Za sada nije moguća isporuka otkupnih pošiljaka preko paketomata Pošte, odonosno, poštarina mora da bude unapred plaćena i da bi bila isporučena putem paketomata, pošiljka mora da bude bez novčanog opterećenja.

Paketomati su građanima dostupni 24 sata svih sedam dana u u nedelji, na šest lokacija u gradu:

-Nemanjina 2, pored pošte 37000 Kruševac 1 (pošta u centru grada)

-Nikole Tesle 14, ispred zatvorenih bazena

-Cara Lazara 1, ispred pošte 37102 Kruševac 2 (menzulana)

-Vidovdanska 150, na ranijoj lokaciji pošte 37103 Kruševac 3

-Kneza Miloša 30, ispred pošte 37106 Kruševac 6, preko puta DIS-a

-Balkanska 81, ispred pošte 37105 Kruševac 5, pored KTK u Bivolju

U Kruševcu su prvi paketomati Pošte Srbije postavljeni u drugoj polovini 2022. godine. Kako navode u kruševačkoj Pošti, u planu je da se u narednom periodu postave na još nekoliko lokacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *