Građani/ke pitaju: Kada će kraj radova u Železničkoj, koji su “zakrčili” saobraćaj

Saobraćajni kolaps u Ulici Cara Lazara i na Jasičkom putu, delom nastaje i zbog radova u Železničkoj ulici, sa čijom se rekonstrukcijom započelo krajem decembra prošle godine.  U JP “Putevi Srbije” portalu Odjek rečeno je da bi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, ulica trebalo da bude u funkciji krajem marta.

Našem portalu se pitanjem u vezi sa završetkom radova u toj ulici javilo više čitatelja/čitateljki, navodeći da se mesecima unazad na pomenutim saobraćajnicama stvaraju nepregledne kolone vozila tokom celog dana, posebno u špicu.

Putovali smo nedavno 20 minuta od Jasičke petlje do kružnog toka kod Mlina, kola u kola, vozila u obe trake. Ovo nikad nije bilo, ni u vreme kad je fabrika “14. oktobar” bila puna radnika – kaže sugrađanin.

Ništa bolje nije ni u Staroj Čaršiji.

Tri semafora, a na svakom se čeka dva do tri puta da se promeni signalizacija. U oba pravca. Više stojimo nego što se krećemo. Uvek je rizik da se zakasni na posao – dodaje drugi.

Ovako je već izvesno vreme, a dodatne gužve stvaraju se zbog Železničke ulice koja zbog rekonstrukcije već tri meseca nije u funkciji.  U JP “Putevi Srbije” kažu da su radovi pri kraju te da bi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, trebalo da budu završeni do kraja ovog meseca.

Nakon što Železniča ulica ponovo bude “proradila”, delimično će biti rasterećen saobraćaj u Ulici Cara Lazara i na Jasičkom putu. Ostaje problem sa vozilima koja se, u nameri da smanje troškove putarine, kod Jasike isključuju sa Moravskog koridora i put ka Čitluku, Trsteniku, Kraljevu i dalje, nastavljaju kroz Kruševac.

Inače, radovi u Železničkoj ulici izvode se u dužini od 985 metara. Ova investicija koju finansiraju Putevi Srbije vredna je oko 55 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač radova je “Srbijaautoput” (Tehnogradnja d.o.o.).

D.P.

1 Comment

  1. Valjda će što pre da se napravi isključenje Istok sa autoputa a nadam se da je osmišljeno putno spajanje ta dva ulaska u grad, pa će biti i manje gužve prema gradu.
    Prisustvovao sam i spuštanju rampe usred takve gužve, pa je žemi rampa legla na šoferku. Užas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *