GERILA 037: Kruševac nije jedan od najčistijih gradova

Reagujući na članak koji se nedavno pojavio u jedom kruševačkom listu, a odnosio se na čistoću našeg grada, aktivisti iz neformalne grupe „Urbana gerila Kruševac“ istakli su:

Kako i sami živimo u ovom gradu, videvši naslov, svesni smo da nam se nameće laž. Smeća ima svuda! Ulice su pune otpada, u manjim ili većim količinama, u zavisnosti od naselja. Centar grada je čist, ali ne žive svi građani u centru. Pre par meseci smo se našalili kako Deda Mraz ostavlja paketiće smeća u nekim od većih ulica. I dalje je tako. Apelujemo na Javno komunalno preduzeće da učini nešto povodom toga. Što se više udaljavate od centra, u bilo kom smeru, stanje se pogoršava. Otpada ima na ulici, trotoaru, u žbunju, a na nekim mestima krenule da niču mini deponije – napominju „Gerilci“ uz javno pitanje upravi grada.

Želimo da nam grad bude čist u onoj meri u kojoj nam se o tome priča. Da li je vlast svesna postojećeg problema i zašto o istom ne priča na pravi način – onako kako jeste – poručuju iz “Urbane gerile”.

Foto: “Urbana gerila Kruševac”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *