„Ćelava čistačica“ pred domaćom, a potom pred crnogorskom publikom!

Repertoar Pozorišta „Čkalja“ za maj u znaku je predstave “Ćelava čistačica”. Na početku meseca kruševačka publika će moći da vidi predstavu na matičnoj sceni u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac, 7. maja sa početkom u 20 časova.

To je uvertira za turneju po Crnoj Gori.

Od 10. do 17. maja predstava “Ćelava čistačica”, odnosno tokom nedelju dana predstava igra u šest gradova u Crnoj Gori: Beranama, Andrijevici, Bijelom Polju, Mojkovacu, Kolašinu i na kraju u Danilovgradu.

Ovom turnejom imaćemo priliku da se upoznamo sa publikom u Crnoj Gori i da predstavimo naš rad – navodi Pozorište „Čkallja“.

Inače, lik glumice Natalije u predstavi “Ćelava čistačica” tumači Marija Marjanović. Da li je Natalija bivša glumica ili je pronašla svoje mesto u rijaliti pozorištu?

Ulogu rekvizitera Crnogorca Milorada, prema utiscima publike, izneo je na duhovit način Ernest Međedović. Da li Milorad sa promenama u pozorištu “ide u korak sa vremenom” ili se iza toga krije želja za bonusom na poslu?

Drugi rekviziter jeste Veselin koga dočarava Stefan Marković. Kako se on snalazi u rijaliti pozorištu i koju tajnu nosi sa sobom ostaje da otkrijete…

Čistačica Ljubica radi u provincijskom pozorištu i žena je “iz naroda” koja svoje parče hleba zarađuje pošteno. Lik čistačice Ljubice oživeće Lidija Užarević. Da li je svetladžija Dragovan radnik starog kova ili se prilagođava promenama u pozorištu dočaraće Vladimir Jelić.

Jedno od pitanja koje predstava “Ćelava čistačica” otvara jeste kako će glavni akteri prihvatiti “inovativnu” ideju- rijaliti pozorište, ostaje da vidite 7. maja u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac u 20 časova – poručuju iz Pozorišta Čkalja.

Cena karte je 400 dinara.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *