Božićna komšijska priča: Daruju najmlađe, čuvaju sećanje na Sanju!     

Pravu Božićnu i životnu priču, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, “ispričali su”, odnosno sproveli u delo, stanari zgrade u kruševačkom naselju Ujedinjene nacije, u Ulici Luja Pastera 4.

Naime, uoči Božića, organizovali su se, napravili paketiće za 18-oro najmlađih stanara zgrade te napravili komšijsko druženje i dodelu poklona. Ovo su uradili kako bi sačuvali sećanje na komšinicu Sanju Stamenović (46), prethodnu predsednicu Skupštine stanara, koja je, nažalost, preminula. Upravo je ona pred prethodne novogodišnje i božićne praznike, inicirala ovakvu akciju. Cilj složnih komšija sada je bio da nastave ono što je ona započela, te da obraduju mališane.

Mnogo je lepo, sviđa mi se, nadam se da ćemo nastaviti ovako, mnogo je lepo kada se ovako družimo – kazala je Jovana (9), koja je na dodeli paketića bila sam mlađim bratom  Stefanom (6).

Deda Mrazu, Petru Stamenoviću (8) nije, kako je kazalo, bilo teško u toj ulozi:

Trebalo je da poslužim decu i ljude, slikao sam se sa njima. Bilo mi je zabavno, nije bilo teško.

Podršku u svemu pružili su stariji. Ljiljana Ilić se nada da će ova akcija postati tradicionalna:

Želim da je što više dece, samo neka se rađaju, pravićemo ovakve skupove ubuduće. Ovo je skup posvećen našoj dragoj komšinici koju smo, nažalost,  izgubili ..

Mama devojčica Vanje i Saške, Ljiljana Petrović smatra da je upravo ovo način na koji komšiluk treba da živi, u miru i slozi..

 – Ovo je prelepo, u duhu Božića,  Srećan Božić svima – poručila je ona.

Komšinica Slavica Miletić podsetila je da su stanari ove zgrade prošle godine organizovali i tucijadu za Uskrs, kada su bila pozvana i deca iz susednih ulaza, a bio je pripremljen i prigodan poklon za pobednika.

Možemo samo da dodamo da stanari ove zgrade, u kojoj u pedesetak stanova živi stotinak ljudi, svojim postupcima daju primer koji bi trebalo svi da sledimo …

J.B.

1 Comment

  1. Moja dusa valjda je nasla svoj mir dani prolaze a majci je sve teze i teze Hvala vama sto se secate na nju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *