„Aska igra za život“u završnici „Tin Festa“

Ceremonija svečanog zatvaranja ovogodišnjeg „TIN Festa“ počela je revijalnom predstavom „Aska igra za život“. Neobična scenska adaptacija Andrićeve priče izvedena je u 20 časova, u Beloj sali Kulturnog centra, a nakon čega je usledila dodela nagrada.

Po oceni vršnjačkog žirija prvo mesto pripalo je predstavi „Suze su OK“ koju je izvela Ekonomsko-trgovinska škola, dok je stručni žiri za najbolju predstavu proglasio „Šta je to u ljudskom biću što ga vodi prema piću“ u izvođenju štićenika Vaspitno-popravnog Doma u Kruševcu.

Kad je reč o drugoj i trećoj nagradi bili su jednoglasni: Gimnazija “Sava Šumanović” iz Šida osvojila je drugo mesto predstavom „Gospođa ministarka“, dok je treća bila Hemijsko-tehnolopka škola sa komedijom „Dr“.

“Suze su OK” – Ekonomsko-trgovinska škola

Shodno propozicijama vršnjački žiri je dodelio ukupno 14 nagrada u kategoriji  najbolji glumac i glumica, dok je stručni žiri dodelio sedam glumačkih nagrada, dve nagrade za scenski govor i pet specijalnih nagrada. Ovim svečanim segmentom, nakon devet dana druženja i nadmetanja, završen je 17. Festival srednjoškolskog teatra u Kruševcu.

N.N.

Foto: KCK i privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *