Zasedanje Generalne skupštine UN odložilo sednicu Skupštine grada

Skupština grada, Odjek,rs

Peta sednica Skupštine grada Kruševca biće održana u petak, 24. maja, umesto dan ranije (23. maja), za kada je, inače, bila zakazana.

Do pomeranje sednice lokalne Skupštine došlo je, kako je navedeno u obaveštenju prosleđenom medijima iz kabineta gradonačelnika, jer u četvrtak, 23. maja, zaseda Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Razlog odlaganja sednice je zahtev koji je predsednici Skupštine uputila većina od ukupnog broja odbornika sa obrazloženjem da se na taj dan održava zasedanje Generalne skupštine UN, na kome će biti razmatrana Rezolucija o Srebrenici, navodeći da se radi o pitanju koje je od nacionalnog značaja. Kao odbornici Skupštine grada i građani Republike Srbije, žele da pruže podršku Predsedniku Republike i delegaciji Republike Srbije koja učestvuje i brani interese Republike Srbije na ovom zasedanju – navedeno je u obaveštenju.

Inače, na dnevnom redu sednice je 37 tačaka koje će odbornici lokalne skupštine razmatrati u petak od 10 časova.

Među predlozima o kojima će se odlučivati su izmene i dopune više planova detaljne regulacije, koji se odnose na centar grada, potom na Jastrebac, naselje Stari aerodrom, te na Parunovac, Žabare.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izradi Programa za unapređenje socijalne zaštite za period 2025-2027. godine te Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na području Kruševca u prvoj polovini prošle godine.

Takođe, oni će moći da konstatuju ostavku koju je na odbornički mandat podneo Miloš Nenezić, inače izabran na listi “Srpska napredna stranka Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane”.

Na dnevnom redu je i više imovinsko pravnih rešenja.

Podsetimo, u Skupštini grada većinu od 48 odbornika ima koalicija, koju osim Srpske napredne stranke (42 odbornika) čine koalicija SPS-JS (petoro odbornika) i jedan odbornik Zavetnika. U opoziciji su Koalicija „Srbija protiv nasilja“ (18 odbornika), Koalicija NADA (tri odbornika) te jedan odbornik Dveri.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *