Za sufinansiranje medija u Kruševcu iz lokalnog budžeta 20 miliona dinara

Ove godine će sredstvima iz budžeta grada u Kruševcu biti podržano devet medijskih kuća ili organizacija koje se na neki način bave informisanjem građana. Za sufinansiranje 15 projekata, koje je Komisija ocenila kao najbolje, izdvojeno je ukupno 20 miliona dinara.

Više od polovine tog iznosa, odnosno 11,8 miliona dinara namenjeno je medijima koji posluju u okviru lokalne Radio televizije Kruševac, čiji je vlasnik Radoica Milosavljević. Takođe, za medije koji posluju pod okriljem Televizije Plus, koji su u vlasništvu Irene ili Vladana Gašića, izdvojeno je 2,66 miliona dinara.

Sa ukupno najviše sredstava biće podržani projekti Radio televizije Kruševac, koja je za sufinansiranje televizijskog projekta “Imate pravo da živite zdravo” dobila 7,3  miliona dinara, za radijski projekat „Za primer najuspešniji đaci kruševačkih škola kao uzor vršnjacima“  pripalo joj je 2,5 miliona dinara, dok je za projekat koji će biti sproveden preko portala te televizije „Leksikon znamentih Kruševljanki„ dobila dva miliona dinara.

Televizija „Plus“ je za sufinansiranje projekta „Čarapansko srce Kruševca“ dobila 1,8  miliona dinara, projekat portala te televizije, „Kruševac -. rasadnik uspešnih sportista“ podržan je sa  400.000 dinara, dok je projekat Rubin plus radija, „Žensko preduzetništvo – šansa za uspeh„ podržan sa 460.000 dinara.

Televiziji „Jefimija“ i portalu te medijske kuće je za sufinansiranje projekata „Nije baš sve lako kad si mlad“ pripalo 1,8 miliona dinara, odnosno za projekat „# kroz Kruševac„ im je odobreno 400.000 dinara.

Među podržanima su i novine „Grad“ i portal tog medija. Njima će biti sufinansirani projekti “Žensko preduzetništvo u fokusu”, sa 940.000 dinara te „Ključaonica kulturno-istorijskog blaga – šta čuvaju kruševački depoi„ sa 400.000 dnnara.

Na sredstva iz budžeta u ovoj godini mogu da računaju i novine „Pobeda“ koje su dobile 970.000 dinara na ime podrške za sprovođenje projekta „Šetajući iz starog u novi Kruševac“.

„Pahuljica tim“ dobio je 320.000 dinara za projekat „Miljenica kraljeva na padinama Jastrepca„, Centar za istraživačko novinarstvo je za projekat „Zelena agenda Kruševca za EU„ dobio 350.000 dinara, projekat Lige za istraživačko novinarstvo „ U susret poglavnju 27 – ekološki problemi grada Kruševca“ podržan je sa 180.000 dinara, dok je Agencija za konsalting “LOTIS” na ime sufinansiranja dobila isti iznos kao podršku za sprovođenje projekta „Veštačka intelііgencija – novi zadatak za medijsku pismenost„. 

Projekat kojim je portal Odjek učestvovao na konkursu „Preduzetnice našeg kraja – Da se čuje njihov glas“, prema oceni Komisije, nije zavredeo podršku u okviru finansiranja projekata od javnog interesa.

J.B.

Ilustracija: fancycrave1 from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *