Za dan prikupljeno hiljadu kubika kabastog otpada!

jkp akcija, odjek.rs

U velikoj jesenjoj akciji prikupljanja kabastog otpada danas je, u peridou od 8 do 15 časova, prikupljeno 1.007 kubika kabastog otpada. Akcija je organizovana u svih 12 mesnih zajednica na teritoriji grada Kruševca.

Jutros je iz Javnog komunalnog preduzeća na teren krenulo 50 vozila, otpad se prikupljao ispred privatnih kuća, stambenih zgrada i lokala, a uklonjene su i divlje deponije na teritoriji Grada.

jkp akcija, odjek.rs
Velika jesenja akcija čišćenja grada / FOTO: Odjek.rs

U okviru akcije prikupljene su velike količne starog nameštaja, baštenog otpada, stare sanitarije i ostalog kabastog smeća.

Uz zahvalnost građanima što su se odazvali akciji, u JKP kažu da se ovakve akcije organizuju kako bi se izbeglo stvaranje divljih deponija. Uz apel da se kabasti otpad ne ostavlja pored kontejnera, podsećaju građane da za manje količine kabastog otpada uvek mogu da pozovu ovo preduzeće i da je ta usluga besplatna, dok je za velike količne tog otpada potrebno iznajmiti kontejner.

Akcija čišćenja grada, polazak, Odjek.rs
Akcija čišćenja grada, polazak / FOTO: Odjek.rs

Veliku jesenju akciju čišćenja grada, JKP je organizovao u saradnji sa Gradskom upravom, Službom mesnih zajednica, komunalnom inspekcijom, komunalnom milicijom i drugima. Akciji su se priključila i ovdašnja javna preduzeća ( Toplana, Vodovod i Poslovni centar) i privatne kompanije Tehnogradnja, Pajić komerc, Profi gradnja Kruševac 037, Krov prim 037  i Beton stil ”Raca”.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *