Za bolje elektrosnabdevanje u podjastrebačkim selima

Delegacija grada Kruševca, sa rukovodećim ljudima Elektrodistribucije Kruševac, posetila je Dvorane i Petinu, mesta u kojima je u toku izgradnja nove trafostanice i rekonstrukcija postojeće elektromreže.

Tom prilikom gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, napomenula je da je na zahtev žitelja Mesne zajednice Dvorane, koja sa okolnim selima ima 420 domaćinstva, započeta izgradnja nove stubne trafostanice.

– Snaga trafostanice „Dvorane 4“ biće 160kVA, što će joj omogućiti da preuzme deo potrošača iz trafostanica „Dvorane 3“, „Poljaci“ i „Lovci 3“ za postojeće aktivne kupce, što u ovom trenutku čini 30 domaćinstva – rekao je Saša Ćirić, direktor Elektrodistribucije Kruševac i napomenuo da je vrednost investicije 2,6 miliona dinara.

Tokom obilaska Petine gradonačelnica je izjavila da projektom rekonstrukcije elektro-mreže u ovom selu predviđena zamena svih drvenih i dotrajalih betonskih stubova. Na taj način svi postojeći priključci zameniće se samonosećim kablovskim snopom čime će trajno biti rešeni problemi za 45 domaćinstva koja su imala smetnje u napajanju.

– Trenutno se izvode građevinski radovi. Podignuti su svi UZB stubovi, a radi se i na iskopu i podizanju nosećih stubova nakon čega će se pristupiti elektro radovima. Biće postavljena 22 noseća i 17 zateznih stubova. Vrednost investicije je 7,6 miliona dinara – istakao je Ćirić i najavio da će Elektrodistribucija uložiti 300 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju novih trafostanica na teritoriji grada.

N.N.

Izvor, tekst i foto: krusevac.ls.gov.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *