Voda u Ćićevcu i prekomoravskim selima još uvek nije za piće

voda, odjek.rs

Hemijski ispravnost vode u Ćićevcu i prekomoravskim selima je potvrđena, ali se još uvek čeka na rezulate mikrobiološke analize. Do tada, voda nije za piće- kažu u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje

Zbog havarije na magistralnom cevovodu koja se dogodila pre nedelju dana, došlo do kratkog prekida u vodosnabdevanju u Ćićevcu i prekomoravskim selimaJasika, Kukljin, Bela Voda, Šanac, Konjuh, Ljubava, Kamenare,Šašilovac, Brajkovac i Krvavica.

Nakon što je sistem vodosnabdevanja ponovo uspostavljen, izvršeno je uzorkovanje vode u tim naseljenim mestima.

Hemijska ispravnost je potvrđena, čekaju se konačni tezultati mikrobiološke ispravnosti. U Ćićevcu je obavljeno treće uzorkovanje i ti rezulati bi trebalo da stignu u četvrtak ili petak. Istovremeno, rade se analize vode u prekomoravskim selima, gde je voda takođe hemijski ispravna, dok je mikrobiološke analize još uvek rade i očekujemo da i ti rezulati stignu do kraja ove nedelje, najkasnije početkom naredne– kaže Predrag Pavlović, direktor kruševačkog Zavoda za javno zdravlje.

Inače, u međuvremenu je potvrđena i mikrobiološka ispravnost vode na teritoriji grada Kruševca, tako da je sada i zvanično voda na gradskom području ispravna za piće.

D.P.

Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *