Više javno tužilaštvo u Kruševcu: Nije bilo prijavljenih nepravilnosti na izborima

izbori, odjek.rs

Na dan izbora (17.decembra) kao i u periodu nakon toga, na području nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, kao i područnih osnovnih javnih tužilaštava u Kruševcu, Trsteniku i Brusu, od strane nadležnih organa, nisu konstatovane nepravilnosti vezane za izborni proces- saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu.

Kako se navodi u saopštenju, u pomenutom periodu nisu podnošene prijave za krivična dela protiv izbornih prava, osim što je u Kruševcu, povodom prijave da je u jednom slučaju došlo do povrede izbornih pravila koja se odnose na glasanja van biračkog mesta (od kuće), formiran predmet i od strane nadležnog Osnovnog tužilaštva naloženo prikupljanje potrebnih obaveštenja.

Takođe, u Trsteniku je, povodom vređanja člana Biračkog odbora, od strane nadležnog Osnovnog tužilaštva naloženo podnošenje prekršajne prijave protiv jednog lica.

Podsećamo, na izborima u Kruševcu birači su glasali na 132 biračka mesta, plus na po jednom biračkom mestu u VP domu te u zatvoru. Prema podacima Gradske izborne komisije na lokalnim izborima pravo glasa imalo je  104.972 birača na području Kruševca, a na parlamentarnim 106.010 birača.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *