Vidovdanske nagrade za 200 učenika

Tradicionalno, u susret Vidovdanu, najuspešnijim učenicima dodeljene su vidovdanske nagrade. Nagrađeno je 200 osnovaca i srednjoškolaca koji su na raznim takmičenjima osvojili 223 nagrade, 215 pojedinačnih i 8 ekipnih.

Za pojedinačne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja učenici su nagrađeni sa po 15.000 dinara, odnosno, sa po 12.000 dinara za osvojeno jedno od prva tri mesta u ekipnim sportovima.

Uz novčane nagrade, učenici su dobili diplome, knjige i vidovdanske kartice namenjene za besplatno praćenje programskih sadržaja ustanova u kulturi i ovdašnjeg Sportskog centra.

Nagrade je uručio gradonačelnik Ivan Manojović, istakavši tom prilikom da je za ove nagrade grad Kruševca izdvojio četiri miliona dinara, za 1,3 miliona više nego prethodne godine:

– Vaš grad vam na ovaj način odaje priznanje za uspeh u dosadašnjem školovanju, a nagrade su uvek simbolične i nikada ne mogu da budu adekvatne za sve ono što ste zaslužili.

Inače, u skladu sa Pravilnikom o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata grada Kruševca, učenik može biti nagrađen sa najviše dve nagrade za najbolji postignuti rezultat u najvišem rangu takmičenja i to za postignute rezultate na takmičenjima iz različitih nastavnih predmeta.

Foto: krusevac.ls.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *