Učestvujte u izložbi, donesite svoju “posebnu” tašnu

U subotu (30. marta) ističe rok za dostavljanje najzanimljivijih tašni iz privatnih kolekcija, koje će biti deo postavke nove izložbe izložbe u Kući Simića. Među do sada pristiglim „komadima“ ima aktuelnih modela, ali i prelepih tašnica iz tridesetih godina prošlog veka.

Kuća Simića godinama unazad prepoznatljiva je po interaktivnim izložbama na koje se rado odazivaju i rođeni Kruševljani/ke i oni kojima je ovaj grad u srcu. Mnogo je zanimljivih postavki na ovaj način priređeno, od izložbi starih fotografija, preko igračaka, starih recepata, haljina i drugih predmeta koji na jedan nostalgičan način svedoče o životu u našem gradu u davnim vremenima.

Izložba u pripremi pod nazivom “Sve svoje sa sobom nosim” posvećena je torbama, tašnama ili tašnicama, nabavljenim i nošenim u poslednjih 100 godina.

U Kući Simića navode da je, uz omiljeni primerak potrebno dostaviti i kraću legendu, odnosno, gde i kada je tašna nabavljena, možda još neki interesantan detalj, ukoliko ga ima.

U „igri“ su sve moguće varijante- tašne za posao ili izlazak, male ili velike, stare, nove, jednobojne, šarene, kožne, pletene… Nasleđene od bake, majke, kupljene, sve dolaze u obzir i sve mogu biti deo najavljene izložbe.

Izložbu „Sve svoje sa sobom nosim“ posetioci će u Kući Simića moći da pogledaju već polovinom maja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *